JAV Kongreso demokratų lyderiai išreiškė paramą K. Harris

  • Teksto dydis:

Du JAV Kongreso demokratų lyderiai antradienį išreiškė paramą Kamalai Harris (Kamalai Haris), kuri užsitikrino daugumos savo partijos narių palaikymą, kad lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose galėtų susirungti su Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

„... šiandien esame čia, kad išreikštume savo paramą viceprezidentei Kamalai Harris“, – per bendrą spaudos konferenciją su Atstovų Rūmų demokratų mažumos lyderiu Hakeemu Jeffriesu (Hakimu Džefrisu) pareiškė Senato demokratų daugumos lyderis Chuckas Schumeris (Čakas Šumeris).

Sekmadienį, po tris savaites trukusio spaudimo, kurį nulėmė prastas jo pasirodymas debatuose su D. Trumpu, Joe Bidenas (Džo Baidenas) pasitraukė iš rinkimų kovos ir parėmė K. Harris.

Siekianti tapti pirmąja moterimi prezidente JAV istorijoje 59 metų K. Harris sulaukė, atrodytų, neabejotinos demokratų paramos.

JAV žiniasklaida pranešė, jog demokratų delegatų palaikymas jau pakankamas, kad K. Harris taptų savo partijos kandidate į prezidentus.

Tarp parėmusiųjų yra ir įtakinga buvusi JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi). Ji sakė, kad remia K. Harris „su didžiuliu pasididžiavimu ir beribiu optimizmu“.

Pirmadienį K. Harris oficialiai parėmė ir pagrindinė profesinių sąjungų federacija AFL-CIO.

Per 24 valandas po to, kai J. Bidenas paskelbė nebekandidatuosiantis rinkimuose, rėmėjai K. Harris kampanijai skyrė rekordinę 81 mln. dolerių (74,39 mln. eurų) sumą.

Stulbinantis J. Bideno pasitraukimas visiškai pakeitė 2024 metų rinkimų eigą, paversdamas užsitęsusią sunkią kovą tarp dviejų nepopuliarių vyresnio amžiaus vyrų vienomis įdomiausių varžybų šiuolaikinėje JAV istorijoje.

Šis žingsnis supurtė demoralizuotą Demokratų partiją, kurią dabar K. Harris gali suvienyti, ir galbūt nulems pirmos moters iškilimą į JAV prezidento postą.

J. Bideno sprendimas smarkiai paveikė ir respublikonus. 78 metų buvęs prezidentas D. Trumpas, kuris iš J. Bideno perima vyriausio kandidato į JAV prezidento postą per visą šalies istoriją statusą, turi visiškai pertvarkyti savo strategiją. Iki šiol ji buvo paremta J. Bideno puolimu dėl jo amžiaus ir fizinio trapumo.

Dėl K. Harris įsijungimo į kovą aukštyn kojomis – jos naudai – apverčiamas amžiaus klausimas. Tačiau svarbu ne vien tai. D. Trumpas – nuteistas nusikaltėlis, taip pat pripažintas atsakingu už seksualinę prievartą – stoja prieš moterį ir buvusią prokurorę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neapykanta

Neapykanta  portretas
Dvi šėtonės, viena sterva ep vadovauja, kita sterva už atlanto, bet jai šansų nulis.

Tokie tat laisves draugai ...

Tokie tat laisves draugai ... portretas
Ukrainoj baisus karas už laisvę, ji šypsos , juokelius leidžia ...

Girdėjau šnekant bet netikiu

Girdėjau šnekant bet netikiu portretas
o ar teisybė kad ji buvus pros-ti-tutė?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių