JAV ekspertai nepritarė siūlymui mažinti vakcinos nuo koronaviruso dozę

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) mano, kad dar per anksti mažinti vakcinos dozę skiepijant nuo koronaviruso. Tai sakoma pirmadienį paskelbtame reguliuotojos pareiškime.

„Mes sekame diskusijas ir pranešimus apie dozių skaičiaus mažinimą, laiko tarpo tarp skiepijimų trumpinimą, dozės mažinimą (iki pusės dozės) arba preparatų maišymą, kad būtų paskiepyta daugiau žmonių. Šie protingi klausimai turi būti svarstomi ir vertinami atliekant klinikinius bandymus, - pažymima tekste. – Šiuo metu keisti FDA patvirtintą dozavimą ir vakcinų naudojimo grafiką yra per anksti, turimi duomenys to nepagrindžia“.

Žinybos atstovų nuomone, pakeitimai neturint atitinkamos informacijos sukeltų grėsmę visuomenės sveikatai.

Amerikiečių imunologas Moncefas Slaoui, vadovaujantis mokslininkams, kurie dalyvauja valstybinėje vakcinos kūrimo ir platinimo programoje, sekmadienį interviu televizijos kanalio CBS pareiškė, jog Jungtinėse Valstijose svarstoma galimybė naudoti tik pusę „Moderna“ kompanijos preparato dozės, kad paspartėtų vakcinacijos procesas ir būtų paskiepyta daugiau gyventojų.

Gruodžio 11 d. JAV Maisto ir vaistų administracija patvirtino „Pfizer-BioNTech“ vakciną nuo COVID-19. Gruodžio 18 d. FDA leido platinti „Moderna“ kompanijos vakciną.

Šeštadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad daugelis Amerikos valstijų labai lėtai skiepija gyventojus nuo koronaviruso.


Šiame straipsnyje: JAVvakcinaskiepaikoronavirusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių