JAV demokratai paskelbė pirmąsias D. Trumpo apkaltos tyrimo parodymų stenogramas

  • Teksto dydis:

JAV Atstovų Rūmų demokratai pirmadienį paskelbė pirmąsias prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) apkaltos tyrimo liudytojų parodymų stenogramas, paskelbė Žvalgybos komitetas.

„Iš kiekvieno naujo interviu sužinodavome vis daugiau apie prezidento mėginimą manipuliuoti valdžios svertais siekiant asmeninio politinio pranašumo“, – sakoma Žvalgybos, Priežiūros ir Užsienio reikalų komitetų pirmininkų pareiškime.

Pirmiausia buvo paskelbta buvusio JAV valstybės departamento patarėjo Michaelo McKinley (Maiklo Makinlio), kuris atsistatydino spalį, ir buvusios Jungtinių Valstijų ambasadorės Ukrainoje Marie Yovanovitch (Mari Jovanovič) parodymų stenograma. Su pareigūnais kalbėtasi už uždarų durų.

„Interviu su [buvusia] ambasadore Yovanovitch ir [buvusiu Valstybės departamento patarėju] McKinley stenogramos aiškiai rodo, kaip prezidentas Trumpas patvirtino itin gerbiamos ir efektyviai [dirbusios] diplomatės (M. Yovanovitch) atleidimą, remiantis šmeižtu ir melu“, – pažymima komitetų pirmininkų pareiškime.

Stenogramas paviešinti ragino Respublikonų partija. Visgi, kaip pažymi leidinys „The Hill“, respublikonai ragino demokratus paskelbti visas stenogramas, tad sprendimas paviešinti tik jų dalį gali išprovokuoti D. Trumpo partijos nepasitenkinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių