JAV dėl koronaviruso 6,65 mln. žmonių pateikė prašymus nedarbo išmokoms gauti

Praėjusią savaitę Jungtinėse Valstijose dar 6,65 mln. žmonių pateikė prašymus nedarbo išmokoms gauti – šis skaičius, kurio augimą paskatino bendrovių užsidarymai dėl koronaviruso, yra didžiausias kada nors užfiksuotas per tokį laikotarpį, paskelbė šalies Užimtumo departamentas.

Departamento duomenys parodė, kad ankstesnis naujų prašymų nedarbo išmokoms gauti rekordas buvo 3,3 mln., o tai reiškia, jog naujasis skaičius yra dvigubai didesnis.

„Beveik kiekviena valstija, komentavusi susidariusią situaciją, citavo COVID-19 virusą“, – teigiama paskelbtoje ataskaitoje, kurioje nurodoma, kad virusas paveikia vis daugiau sektorių, įskaitant viešbučių, gamybos ir mažmeninės prekybos sektorius.

Rezultatai aplenkė aukščiausias ekonomistų prognozes ir atspindi didėjančią žalą JAV ekonomikai. Pandemija nesustabdomai plinta toliau, o augantis mirusiųjų skaičius priverčia vis didesnį valstijų skaičių įvesti karantino priemones.

Tą pačią praėjusių metų savaitę naujus nedarbo išmokų prašymus pateikė tik 211 tūkst. žmonių.

Praėjusią savaitę šalies vyriausybė patvirtino 2,2 trln. dolerių gelbėjimo paketą, į kurį įskaitomas nedarbo išmokų programos išplėtimas, kuris bus įgyvendinamas, siekiant sušvelninti padarinius milijonams be atlyginimų likusių darbuotojų.

Naujų prašymų daugiausiai buvo pateikta Pensilvanijoje (362 tūkst.), Ohajuje (189 tūkst.), Masačusetse (141 tūkst.), Teksase (139 tūkst.) ir Kalifornijoje (128 tūkst.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių