JAV Atstovų Rūmai balsavo už oficialų D. Trumpo apkaltos procesą

  • Teksto dydis:

JAV Kongresas ketvirtadienį oficialiai pradėjo Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) apkaltos tyrimo naują viešą etapą, įstatymų leidėjams pirmą kartą balsavus už prezidento apkaltos proceso pratęsimą.

„Šiandien [Atstovų] Rūmai žengia dar vieną žingsnį, mums nustatant atvirų apklausų, kurias atliks Rūmų žvalgybos komitetas, procedūras, kad visuomenė galėtų pati įvertinti faktus“, – sakė Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi prieš paskelbiant balsavimą Helovino rytą.

Per partines linijas atitikusį balsavimą Atstovų Rūmai 232 balsais prieš 196 priėmė rezoliuciją, nustatančią tolesnių apkaltos proceso etapų taisykles.

D. Trumpas nekart vadino vykstantį tyrimą neteisėtu ir politiškai motyvuotu, o jo reakcija į ketvirtadienio balsavimą susiskaldžiusiuose Atstovų Rūmuose irgi buvo panaši.

„Didžiausia raganų medžioklė Amerikos istorijoje!“ – parašė prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai Stephanie Grisham (Stefani Grišam) savo ruožtu paskelbė ilgesnį pranešimą, kuriame demokratai kaltinami „iš esmės neamerikietišku“ elgesiu dėl savo „nenormalios manijos šiai neteisėtai apkaltai“.

„Demokratai kasdien renkasi švaistyti laiką nevykusiai apkaltai – akivaizdžiam partiniam bandymui sunaikinti prezidentą“, – teigė S. Grisham.

Tuo metu D. Trumpas paragino respublikonus jį palaikyti, nors jam gresia tapti trečiuoju JAV vadovu istorijoje, kuriam bus paskelbta apkalta ir kurio likimą turės spręsti Senatas.

D. Trumpas tviteryje pasidalijo televizijos „Fox News“ laidų vedėjos Lauros Ingraham žinute, kurioje ji ragino respublikonus „laikytis išvien ir ginti savo partijos lyderį nuo šio šmeižto“.

Apkaltos tyrimą Atstovų Rūmuose išprovokavo informatoriaus skundas dėl D. Trumpo pokalbio su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, kuriam JAV vadovas galimai darė spaudimą pradėti tyrimą dėl savo politinio varžovo demokrato Joe Bideno (Džo Baideno) ir jo sūnaus tariamai korupcinių ryšių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Degraduoja tos JAV, degraduoja - anksčiau neįtikę prezidentai ten būdavo paprasčiausiai nušaunami.

demokratas

demokratas portretas
demokratai (?) iki siol negali priprasti prie pralaimejimo rtinkimuose... tai iesko aplinkiniu keliu, kad ignybti trumpui... matyt, ju laukia dar vienas sutriuskinimas 2020 metais.

anksciau

anksciau portretas
su statytiniais ir marionetem susidorodavo greit per vamzdi si karta uztruks cermonija kuri dar ir kainuos ir jau aisku kad persona atliko savo darba ir kad perdaug neisijaustu i si vaidmeni kurio nevisas peripetijas privalo atlikt pasalinamas ir tai /demonkratiska/ pagal rasistyni iliuminatu mastyma kur viskas laikosi ant aukso .versio/ kupros tai bankai kuriu pagrindu kolkas ir dar laikosi si velniu sistema?...........
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių