JAV atsisveikina su nuo COVID-19 mirusiu buvusiu valstybės sekretoriumi C. Powellu

Gedulo pamaldomis sostinėje Vašingtone Jungtinės Valstijos penktadienį atsisveikins su mirusiu buvusiu valstybės sekretoriumi Colinu Powellu.

Pamaldose Vašingtono nacionalinėje katedroje laukiama aukštų politikos ir kariuomenės atstovų. Atsargos generolas, buvęs patarėjas nacionalinio saugumo klausimais, buvęs JAV generalinio štabo vadas ir buvęs aukščiausias diplomatas nuo COVID-19 ligos komplikacijų mirė spalio 18 dieną. Jam buvo 84 metai.

Prezidentaujant George‘ui W. Bushui, C. Powellas 2001-2005 metais buvo pirmasis juodaodis valstybės sekretorius JAV istorijoje. Jo kadenciją aptemdė kalba JT Saugumo Taryboje 2003 metais, kur jis, pateisindamas JAV invaziją į Iraką, pateikė tariamus įrodymus apie Bagdado turimą masinio naikinimo ginklą.

Vėliau paaiškėjo, kad tuometinis Irako diktatorius Saddamas Husseinas neturėjo masinio naikinimo ginklo. Pats C. Powellas vėliau šią kalbą pavadino „gėdos dėme“ savo biografijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Niekada nekask duobes kitiem nes gali ikristi ir pats si patarle kai jau matosi prades pildytis

Puiki žinia

Puiki žinia portretas
Pagaliau nudvėsė ši padla. Dėl jo apgaulingų miltelių buvo sunaikintas Irakas.

atpildas

atpildas portretas
Vatnykai,gal dar neigsit,kad Sadamas cheminiu ginklu zude kurdus,globojo al-kajda teroristus.Ne geresnis uz Osama ,Kadafi ar putleri,tad ir pakartas pelnytai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių