JAV atėmė akreditaciją penkiems Rusijos garbės konsulams

  • Teksto dydis:

Jungtinės Amerikos Valstijos penkiems Rusijos garbės konsulams atėmė akreditaciją, – taip atsakyta į amerikiečių pareigūnų persekiojimą Rusijoje, pranešė penktadienį Valstybės departamentas.

„Mes esame pasirengę imtis kitų atitinkamų priemonių, jeigu bus daugiau pastangų trukdyti mūsų diplomatinei ir konsulinei veiklai Rusijoje“, – perspėjo Valstybės departamento atstovas Markas Toneris (Markas Touneris).

JAV ambasada Maskvoje Rusijos žiniasklaidai paaiškino, kad penkių iš šešių Rusijos garbės konsulatų uždarymas yra atsakomoji priemonė į Rusijos kišimąsi į JAV diplomatinę ir konsulinę veikla Rusijos teritorijoje.

„Taip atsakyta į tebesitęsiantį Rusijos kišimąsi į mūsų diplomatinę ir konsulinę veiklą Rusijoje ..., taip pat ir mūsų personalo suvaržymą“, – sakė naujienų agentūrai „Interfax“ JAV ambasados atstovas Williamas Stevensas (Viljamas Stivensas).

Pasak jo, prie tokių veiksmų priskiriamas ir Rusijos valdžios sprendimas uždaryti JAV centrą Maskvoje bei „28 amerikiečių kampelius (kurie buvo minėto centro dalis) visoje Rusijoje“.

Tai kad atimta akreditacija penkiems iš šešių Rusijos garbės konsulams Valstijose, „niekaip neatsispindi oficialioje diplomatinėje Rusijos veikloje, įskaitant jos ambasadą, generalinius konsulatus ir kultūros centrą Vašingtone“, pabrėžė W.Stevensas.

Tuo tarpu Rusijos užsienio reikalų ministerijos nuomone, tai rodo, kad Vašingtonas ir toliau tebesilaiko linijos, jog reikia riboti ryšius su Rusija.

„Esame pasipiktinę Vašingtono sprendimu atšaukti penkių iš šešių Rusijos garbės konsulų JAV akreditaciją, jiems net gresia baudžiamasis persekiojimas“, -pareiškė Rusijos URM atstovė Marija Zacharova.

„Sprendimu dėl garbės konsulų Barackas Obama (Barakas Obama) tęsia ryšių su mūsų šalimi apribojimo liniją“, – sakė ji.

Anot jos, „mėginimai pagrįsti tokius neadekvačius veiksmus kaltinant mus įtampos eskalavimu dvišaliuose reikaluose neatlaiko kritikos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Penki Putino Rusijos šnipai JAV neteko akreditacijos ir prarado garbę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių