Japonų premjeras: G-7 paragins šalis nesiųsti karinės pagalbos Rusijai

Virtualiame Didžiojo septyneto (G-7) susitikime, kuris vyks penktadienį, šalys bus paragintos nesiųsti karinės pagalbos Rusijai, sakė Japonijos ministras pirmininkas.

„Atsižvelgdamas į trečiųjų šalių karinę paramą Rusijai, į kurią buvo atkreiptas dėmesys, G-7 ketina paraginti nutraukti tokią paramą“, – likus kelioms valandoms iki susitikimo, kuriam pirmininkaus Japonija, žurnalistams sakė Fumio Kishida (Fumijas Kišida).

Jis nenurodė nė vienos valstybės, nors Rusija yra pasitelkusi iranietiškus dronus Ukrainoje, o Vašingtonas neseniai įspėjo, jog Kinija svarsto apie galimybę tiekti Maskvai karinę paramą.

Pekinas griežtai paneigė šiuos kaltinimus.

F. Kishida pridūrė, kad penktadienį įvyksiančiose derybose turtingųjų valstybių grupė aptars sankcijas Maskvai, minint pirmąsias Rusijos invazijos metines.

Be to, ministras atsisakė atsakyti į klausimą, ar ir, jei taip, kada, jis ketina apsilankyti Kyjive.

F. Kishida yra bene vienintelis G-7 lyderis, kuris iki šiol nebuvo nuvykęs į Ukrainos sostinę, tuo tarpu Japonijos vyriausybė nurodo, kad kliūčių kelia tokie dalykai kaip saugumas ir slaptumas.

Penktadienį įvyksiančiame virtualiame aukščiausiojo lygio susitikime dalyvaus ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, o Japonija, kaip pranešama, svarsto apie galimybę jį pasikviesti į gegužę numatytą susitikimą Hirošimoje.


Šiame straipsnyje: Fumio Kishidaparama RusijaiUkrainakaras UkrainojeDidysis septynetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių