J. Stoltenbergas pakvietė NATO ir Rusiją naujų derybų

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas antradienį pranešė pakvietęs Rusiją ir Aljanso šalis naujų derybų, siekiant užkirsti kelią galimam Maskvos kariniam puolimui prieš Ukrainą.

„NATO sąjungininkės pasiruošusios vėl susitikti su Rusija. Šiandien pakviečiau Rusiją ir visas NATO sąjungininkes artimiausioje ateityje sudalyvauti virtinėje NATO ir Rusijos tarybos susitikimų“, – per bendrą spaudos konferenciją Berlyne su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu) sakė J. Stoltenbergas.

Pasak NATO vadovo, per šias derybas bus siekiama ne vien „aptarti mūsų susirūpinimą, bet įsiklausyti į Rusijos nuogąstavimus ir mėginti rasti kelią į priekį, siekiant užkirsti bet kokiam kariniam puolimui prieš Ukrainą“.

Pasak J. Stoltenbergo, per susitikimus taip pat tikimasi aptarti skaidrumo gynybos srityje ir ginkluotės kontrolės klausimus.

„Taip pat esame atnaujinti abipusius pasitarimus dėl pratybų ir mūsų branduolinės ginkluotės doktrinų“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
norvegai tai fasistyne salis o sis vadovauja nato kuris su mosad ko gero isvien stai kaip zydai nori uzgrobt pasauli kuriam trukdo rusai su kinais o hohlandija kaip ir rusija pilna zydu berijos palikuoniu hazaru kaukaze ===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių