J. Bidenas rengia planus, kaip pažaboti ginkluotus nusikaltimus

JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį pristatė naujas priemones, skirtas kovoti su ginkluotais nusikaltimais, kurių šalyje vis daugėja.

Didžiuosiuose Amerikos miestuose matant nerimą keliančius šaudynių, žmogžudysčių ir ginkluotų apiplėšimų skaičius, Baltieji rūmai pristatė kovos su smurtiniais nusikaltimais strategiją, ypač pastangas pakeisti tai, ką apibūdino kaip „ginkluoto smurto epidemiją šioje šalyje“.

J. Bidenas turėtų daugiau detalių apie šią strategiją paskelbti per televiziją po susitikimo su civiliniais ir teisėsaugos lyderiais.

Tikimasi, kad prezidentas pažymės, jog tai, ką jo administracija pripažino kaip smurtinių nusikaltimų šuolį – 2021 metų pirmąjį ketvirtį žmogžudysčių skaičius išaugo 24 proc. palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu – yra pagrindas ginklų įstatymų sugriežtinimui.

Jo plane nagrinėjami penki pagrindiniai elementai, įskaitant būtinybę „sustabdyti nusikaltimams skirtų šaunamųjų ginklų srautą“.

Jame taip pat leidžiama valstybinėms ir vietos jurisdikcijoms skirti nepanaudotas COVID-19 atsigavimo fondų lėšas apmokėti naujai samdomiems policijos darbuotojams, įrangos atnaujinimui ir didesnėms pastangoms tirti ginklų prekiautojų veiklą.

J. Bidenas paskelbė, kad administracija bendradarbiaus su 15 miestų, kurie įsipareigoja panaudoti likusį pandemijos finansavimą – įskaitant Los Andželą, Atlantą, Baltimorę ir sostinę Vašingtoną – pasirengimui užkirsti kelią galimam smurtinių nusikaltimų skaičiaus augimui vasaros mėnesiais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių