J. Bidenas: nuo balandžio 19-osios visi amerikiečiai įgis teisę pasiskiepyti nuo COVID-19

Jungtinėse Valstijose visi suaugę gyventojai po dviejų savaičių įgis teisę būti paskiepyti nuo koronaviruso, antradienį paskelbė prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas).

Jungtinės Valstijos yra užregistravusios užsikrėtimo koronavirusu ir COVID-19 pacientų mirties atvejų daugiau negu bet kuri kita šalis, bet dabar jos taip pat yra pasaulinės vakcinų platinimo lyderės.

Sakydamas kalbą Baltuosiuose rūmuose J. Bidenas paskelbė, kad nuo balandžio 19-osios visi amerikiečiai nuo 18 metų galės registruotis pasiskiepyti nuo COVID-19. Anksčiau planuota, kad tai bus galima padaryti nuo gegužės 1-osios.

„Mūsų vakcinų programa įgijusi didelį pagreitį. Darome, kad vakcinos injekciją būtų lengviau gauti, – kalbėjo prezidentas. – Esame pirmoji šalis, atlikusi 150 mln. (vakcinos) injekcijų, ir pirmoji šalis, visiškai vakcinavusi daugiau kaip 62 mln. žmonių.“

J. Bideno žinia reiškia, kad nuo balandžio 19-osios nebebus taikomi skiepijimo pirmumo kriterijai pagal amžių, sveikatos būklę ar kitas kategorijas.

Tačiau tai nereiškia, kad visi galės iškart pasiskiepyti – tai priklausys nuo vakcinų platinimo spartos.

Anksčiau apsilankęs viename skiepijimo centre Virdžinijoje J. Bidenas sakė, kad blogiausias pandemijos etapas „dar nėra pasibaigęs“, bet spartėjantis vakcinavimas reiškia, kad krizė gali būti greitai suvaldyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Good news!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių