J. Bidenas: amerikiečiai nepalaikys bandymų pakeisti rinkimų baigtį

Išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį pareiškė, kad amerikiečiai „nepalaikys“ bandymų pakeisti rinkimų baigtį, kadenciją baigiančiam valstybės vadovui Donaldui Trumpui paraginus anuliuoti balsavimo rezultatus.

Savo kalboje Padėkos dienos išvakarėse J. Bidenas sakė, kad amerikiečiai turėjo „sąžiningus ir laisvus rinkimus, ir todėl mes gerbiame rezultatus“.

„Šios šalies žmonės ir įstatymai nepalaikys nieko kito“, – kalbėjo jis Vilmingtono mieste Delavere, kur gyvena.

Šis demokrato pareiškimas liudija jo griežtėjančią poziciją dėl D. Trumpo, kuris jau ilgiau nei tris savaites nepateikdamas jokių konkrečių įrodymų skleidžia sąmokslo teorijas, esą J. Bidenas pavogė iš jo pergalę lapkričio 3 dieną vykusiuose rinkimuose.

D. Trumpas, trečiadienį suteikęs malonę savo buvusiam nacionalinio saugumo patarėjui Michaelui Flynnui, nuteistam už tai, kad melavo Federaliniam tyrimų biurui (FTB) apie savo kontaktus su Rusija, toliau atkakliai laikosi savo pozicijos.

„Turime pakeisti šiuos rinkimus“, – sakė jis, telefonu kreipdamasis į respublikonų šalininkus Pensilvanijoje.

„Šie rinkimai buvo suklastoti“, – kalbėjo D. Trumpas ir vėl pakartojo kelis savo kaltinimus dėl rezultatų klastojimo, kuriuos jau yra atmetę teismai.

„Mums tereikia teisėjo, kuris deramai įsiklausytų“, – pabrėžė jis.

Anksčiau buvo planuota, kad D. Trumpas asmeniškai pasirodys tame respublikonų susitikime, vykusiame šalia Amerikos pilietinio karo Getisbergo mūšio vietos. Tačiau paskutinę minutę jo atvykimas buvo atšauktas.

Tarp susitikimo dalyvių buvo kadenciją baigiančio prezidento asmeninis advokatas Rudy Giuliani. D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ šį susitikimą klaidingai apibūdino kaip „labai svarbų Pensilvanijos valstijos Senato posėdį“.

Iš tiesų susitikimas vyko mažo miestelio viešbutyje ir buvo dar viena proga uoliausiems D. Trumpo šalininkams atkartoti jo žeriamus kaltinimus dėl tariamo sukčiavimo, kuriems pagrįsti iki šiol nebuvo pateikta jokių įrodymų.

Lapkričio 3 dieną J. Bidenas laimėjo Pensilvanijoje 80 tūkst. balsų persvara. Prieš ketverius metus šioje valstijoje D. Trumpas įveikė demokratų kandidatę Hillary Clinton.

Akiratyje – 2024-ieji?

D. Trumpas, per ketverius savo prezidentavimo metus sulaužęs daugybę nusistovėjusių normų, atsisakydamas pripažinti J. Bideno pergalę ruošia dirvą tolesniems savo planams. Jo šalininkai sako, kad respublikonas ruošiasi paskelbti, jog 2024-aisiais vėl sieks prezidento posto.

Tai galėtų paaiškinti atkaklias nekilnojamojo turto magnato pastangas kovoti dėl jau pralaimėto reikalo.

R. Giuliani ir kitų D. Trumpo advokatų pastangos užginčyti rezultatus teismuose buvo bevaisės.

Nors D. Trumpas, be kitų jo skleidžiamų sąmokslo teorijų, tvirtina, kad skaičiavimo mašinos ištrynė milijonus už jį atiduotų balsų, vyriausybinė rinkimų saugumo agentūra paskelbė, jog lapkričio 3-iosios rinkimai buvo saugiausi per Amerikos istoriją.

Jausdamas vis didesnį įtakingų respublikonų spaudimą užbaigti politinę aklavietę, pirmadienį D. Trumpas pagaliau sutiko, kad būtų atvertas kelias išrinktajam prezidentui naudotis finansavimu ir kitais ištekliais, įskaitant prieigą prie žvalgybinės informacijos.

Visgi D. Trumpas iki šiol nežengė nė vieno žingsnio pagal nusistovėjusią porinkiminę praktiką. Vienas pirmųjų žingsnių turėjo būti jo skambutis J. Bidenui.

„Ne, nesulaukiau jokių žinių iš prezidento Trumpo“, – sakė J. Bidenas televizijai „NBC News“.

Pasak demokrato, D. Trumpas dar prieš rinkimus grasino nepripažinti jų rezultatų, todėl jo nestebina prezidento reakcija.

Po rinkimų D. Trumpas beveik nusišalino nuo savo įprastos darbotvarkės ir nė karto neatsakė į žurnalistų klausimus. Visgi trečiadienį jis pramankštino savo politinius raumenis, suteikdamas malonę M. Flynnui. Prognozuojama, kad artimiausiu metu bus ir daugiau tokių malonės aktų jo draugams ir bendražygiams, figūruojantiems įvairiuose skandaluose.

„Man didelė garbė pranešti, kad generolui Michaelui T. Flynnui buvo suteikta Visiška Malonė“, – tviteryje parašė D. Trumpas, palinkėdamas buvusiam patarėjui „tikrai fantastiškos Padėkos dienos“.

2017 metais M. Flynnas prisipažino pateikęs FTB melagingos informacijos apie savo pokalbius su Rusijos ambasadoriumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
Vakar du milijonai atėjo atėjo palaikyti savo prezidenta TRAMPA dar nebuvo nei vieno prezidento kad tauta ir pasaulis taip gerbtu Bet kova su iškrypėliais labai sunki bet tikėkimės kad žmoniu maldos padės suvienis tautas ir visas tas žmoniu naikinimo brudas sulauks galo

kauniete

kauniete portretas
BAIDENAI TIKRAI SUNKU PAKEISTI KAIP TAU STOROŠUI DEMOKRATU VIRŠUNĖLĖM RINKIMAI KAINAVO KIEK TEN TRILIJONU NU TIK LAVONAI BALSAVO UŽ DYKA IR KITAICAI SUKE BIZNIUKA SU TAVO SUNELIU NARKOMANU APŠVARINUSU UKRAINIEČIUS VISAS PASAULIS PALAIKO DORA SAŽININGA TRAMPA VAKAR PRIE KAPITOLIJAUS SUSIRINKO VAŠINKTONE 2 MILIJONAI AMERIKIEČIU VISI PROTINGI ŽMONĖS TAUTOS KURIE NEGALĖJO ATVYKTI RAŠĖ KOMENTARUS DIEVUI MELDĖSI UŽ TRAMPA NEBUVO ŠALIES KURI NEPALAIKYTU TRAMPA MUSU SPAUDA TYLĖJO NES TIESA KAD MES JAU PARDUOTI STOROŠUI AMERIKA YRA GARBINGA DIDI ŠALIS TURI PAKILTI NES TURI TRAMPA

Anonimas

Anonimas portretas
Amerikai jau atejo pabaiga. Amerika stimpa.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių