Italijos premjeras pasirengęs atsistatydinti dėl rietenų koalicijoje

  • Teksto dydis:

Italijos premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė) pirmadienį pareiškė esantis pasirengęs atsistatydinti, jei valdančiojoje koalicijoje nesiliaus rietenos tarp kraštutinių dešiniųjų antiimigracinės „Lygos“ (Lega) partijos ir populistinio Penkių žvaigždučių judėjimo (M5S).

„Prašau šių dviejų politinių jėgų pasirinkti ir man pasakyti, ar jos tebenori gerbti vyriausybės pareigas“, – sakė. G. Conte.

Antraip „paprasčiausiai nutrauksiu savo įgaliojimus“, pridūrė Italijos premjeras.

„Noriu aiškaus, vienbalsio ir greito atsakymo“, – pabrėžė G. Conte.

Premjeras siekia aiškių įgaliojimų tęsti dialogą su Europos Sąjunga dėl Italijos skolos.

Italijos ministro pirmininko pavaduotojas Matteo Salvini (Matėjas Salvinis), atstovaujantis kraštutiniams dešiniesiems, praėjusią savaitę pareiškė manantis, kad dėl kylančių Italijos skolos ir struktūrinio deficito lygių Romai gali būti skirta 3 mlrd. eurų bauda.

„Tuo metu, kai jaunimo nedarbas kai kuriuose regionuose siekia 50 procentų,.. kažkas Briuselyje pagal senąsias taisykles reikalauja 3 mlrd. eurų baudos“, – pareiškė jis interviu radijo stočiai „RTL 102.5“.

Praėjusių metų pabaigoje Italijos populistų ir kraštutinių dešiniųjų koalicija, vienijanti „Lygą“ ir M5S, jau konfliktavo su Briuseliu dėl išlaidaus Italijos biudžeto 2019 metams, kurį Europos Komisija atmetė pirmą kartą per visą egzistavimo istoriją.

Galiausiai abi šalys sušvelnino savo pozicijas, kad pasiektų kompromisą, tačiau gegužės pradžioje paskelbtose Europos Komisijos ekonominėse prognozėse Italijai prognozuojami prasčiausi ekonominiai rodikliai euro zonoje, įskaitant nulinį augimą ir rekordinę skolą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne dundukas

Ne dundukas portretas
Pasirodo dvasios ubagu pilna kr kitose salyse.Jei I ES Parlamenta isrinko 82m.Barluskoni,tai parodo zmoniu branduma.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių