Italijoje areštuota rusų oligarcho A. Mordašovo prabangi jachta

Italija penktadienį pranešė areštavusi jachtą, priklausanti Rusijos oligarcho Aleksejaus Mordašovo, kuris laikomas artimu prezidentui Vladimirui Putinui ir yra įtrauktas į asmenų, kuriems taikomos Europos Sankcijos sankcijos, jachtą.

„Italijos policija Imperijoje [Ligūrijos srityje] ką tik areštavo 65 mln. eurų vertės laivą „Lady M Yacht“, priklausantį Aleksejui Mordašovui,“ – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Italijos ministras pirmininkas.

Plieno magnatas A. Mordašovas valdo grupę „Severstal“ ir yra vienas turtingiausių ir įtakingiausių rusų, įtrauktų į Briuselio juodąjį sąrašą dėl artimų ryšių su Kremliumi.

Nuo tada, kai vasario 24 dieną prasidėjo Rusijos invazija į Ukrainą, ES ėmėsi veiksmų, siekdama įšaldyti susijusių oligarchų turtą bei užkirsti kelią jiems patekti į bloką.

A. Mordašovas pirmadienį paskelbė pareiškimą, mėgindamas atsiriboti nuo V. Putino sukelto karo Ukrainoje.

„Neturiu visiškai nieko bendra su dabartine geopolitine įtampa ir nesuprantu, kodėl ES man taiko sankcijas“, – pareiškė jis.

Tuo metu Italijos žiniasklaida pranešė, kad San Reme buvo areštuota jachta „Lena“, priklausanti milijardieriui Genadijui Timčenkai, vienam iš prekybos grupės „Gunvor“ įkūrėjų.

Pirmoji jachta, kuri įsigaliojus ES sankcijoms areštuota ketvirtadienį, buvo „Amore Vero“, stovėjusi Prancūzijos La Sjotos uoste.

Megajachta priklauso įmonei, susijusiai su Rusijos naftos milžinės „Rosneft“ vadovu.

Jachtos, simbolizuojančios didžiulį Rusijos elito sukauptą turtą, yra tarp tų užsienyje laikomų aktyvų, kuriems taikomos Vakarų šalių sankcijos.

ES sankcijos taikomos daugiau nei 500 Rusijos asmenų ar subjektų, kurių turtą planuojama atsekti ir įšaldyti.


Šiame straipsnyje: rusų oligarchasareštuota jachtaItalijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių