Italija švenčių laikotarpiu įveda kelionių apribojimus

Italijos vyriausybė nusprendė įvesti griežtus kelionių Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiu apribojimus, kuriais siekiama sustabdyti koronaviruso plitimą.

Premjero Giuseppes Contes kabinetas dėl priemonių susitarė per susitikimą, kuris tęsėsi iki pat ankstyvo ketvirtadienio ryto.

Kabinetas apsisprendė nuo gruodžio 21 d. drausti kirsti šalies regionų sienas. Gyventojams taip pat nebus leidžiama keliauti į atostogų vilas prie jūros ar kalnuose. Draudimas galios iki sausio 6 d.

Išimtys gali būti taikomos darbo kelionių atvejų, esant sveikatos problemoms ar kitiems skubiems atvejams. Vis dėlto, gyventojams, įsigaliojus draudimui, bus leidžiama sugrįžti į pagrindinę gyvenamąją vietą, jei prieš tai buvo išvykę.

Taisyklės bus dar labiau griežtinamos per Kalėdas ir Naujuosius metus. Gruodžio 25 d., gruodžio 26 d. ir sausio 1 d. gyventojai raginami iš viso nekeliauti – likti namuose ir savo bendruomenėse. Tačiau ir šiuo atveju iškilus skubioms situacijoms bus taikomos išimtys.

Šiuo metu Italijoje yra paskelbtas dalinis karantinas ir galioja trijų rizikos zonų sistema. Raudonosiose zonose gyventojų prašoma, jei įmanoma, pasilikti namuose. Tačiau iki šiol mažiausiai pavojingose geltonosiose zonose gyventojai galėjo laisvai keliauti.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Roberto Speranzos tokia sistema išliks, tačiau per Kalėdas turėtų įsigalėti papildomi ribojimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių