Italija nebereikalaus keliautojų iš kai kurių šalių laikytis karantino

Turistus susigrąžinti siekianti Italija penktadienį paskelbė atšaukianti reikalavimą karantinuotis lankytojams iš Europos Sąjungos, Jungtinės Karalystės ir Izraelio, turintiems neigiamą COVID-19 testo atsakymą.

Pagal sekmadienį įsigaliosiančias naujas taisykles Italija vadinamuosius skrydžius be COVID-19 taip pat leis ne tik iš JAV ir į jas, bet ir iš Kanados, Japonijos, Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) ir į šias šalis.

Tokie skrydžiai bus organizuojami ne tik į Romą ir Milaną, bet ir į Neapolį bei Veneciją, sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.

Tačiau pratęsiamos priemonės, blokuojančios atvykimą iš Brazilijos.

„Sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza (Robertas Speranca) pasirašė įsakymą, kuriuo leidžiama atvykti iš ES ir Šengeno erdvės šalių, taip pat [Didžiosios] Britanijos ir Izraelio, [asmenims], turintiems neigiamą testo atsakymą, išvengiant dabartinės minikarantino sistemos“, – sakė atstovas.

Italijos premjeras Mario Draghi (Marijus Dragis) yra sakęs, kad turistų sugrįžimas yra labai svarbus trečios pagal dydį euro zonos ekonomikos atsigavimui.

Italija yra tarp šalių, labiausiai nukentėjusių nuo pandemijos. Italijos ekonomika pernai susitraukė net 8,9 procento, nuo pandemijos pradžios šalyje mirė daugiau kaip 120 tūkst. žmonių.

Praėjusį mėnesį kavinėms ir restoranams vėl buvo leista tiekti maistą lauko terasose, vėl buvo atidaryti muziejai ir kino teatrai, tačiau visoje šalyje tebegalioja komendanto valanda nuo 22 valandos.

Kraštutinių dešiniųjų „Lyga“ ir kitos nacionalinės vienybės vyriausybę remiančios partijos spaudžia M. Draghi toliai švelninti suvaržymus. Šis klausimas turi dominuoti pirmadieniui planuojamose koalicijos derybose.

Italijoje per parą užregistruojamų COVID-19 atvejų skaičius pastarosiomis savaitėmis mažėja, o vakcinavimo kampanija po lėto starto pagaliau įsibėgėja. 60 mln. gyventojų turinčioje šalyje jau sunaudota maždaug 26 mln. vakcinų nuo COVID-19 dozių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių