Ispanijoje uždaromi naktiniai klubai, uždrausta rūkyti gatvėse

Ispanų valdžia, griežtindama kovos su naujuoju koronavirusu priemones, penktadienį pranešė, kad šalyje uždaromi naktiniai klubai ir uždraudžiama rūkyti gatvėse nesilaikant socialinio atstumo.

Sveikatos apsaugos ministras Salvadoras Illa (Salvadoras Ilja) pristatė virtinę naujų nacionalinio masto priemonių, šaliai stengiantis suvaldyti infekcijos protrūkį. Ketvirtadienį buvo pranešta apie beveik 3 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų.

Siekiant apriboti koronavirusinės infekcijos COVID-19 plitimą, diskotekos, naktiniai klubai ir šokių salės turės uždaryti savo duris, o restoranai ir barai galės dirbti ne ilgiau kaip iki 1 val., o nuo vidurnakčio neturės įleidinėti naujų klientų.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijas atitinkantis draudimas rūkyti gatvėse, jei neįmanoma laikytis 2 m socialinio atstumo, jau galioja dviejuose iš 17 Ispanijos autonominių regionų – Galisijoje ir Kanarų salose.

Senelių namuose bus ribojami vizitai, o į juos priimami nauji gyventojai turės pasitikrinti dėl COVID-19.

Regionų tarnybos taip pat privalės testuoti didesnės rizikos gyventojų grupes, taip pat vykdyti testavimą pandemijos smarkiai paveiktose tankiai apgyvendintose teritorijose. Vis tik Sveikatos apsaugos ministerija nepatikslino, kada įsigalios toks reikalavimas.

Nuo koronaviruso Ispanijoje iki šiol mirė 28 605 žmonės. Nuo kovo 14 dienos iki birželio 21-osios valstybėje galiojo nepaprastoji padėtis, leidusi centrinei vyriausybei įvesti suvaržymus nacionaliniu mastu.

Vėliau atšaukus nepaprastąją padėtį, regionų valdžios institucijoms buvo sugrąžinta autonomija.

Sveikatos apsaugos ministerijai teko su jomis derėtis dėl naujų priemonių taikymo visoje šalyje.

47 mln. gyventojų turinčioje Ispanijoje sergamumo lygis šiuo metu yra didesnis nei kitose Europos šalyse – 100 tūkst. gyventojų tenka 110 atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Art

Art portretas
Nesamones rasot
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių