Ispanijoje sulaikytas vyras, tiekęs ginklus išpuoliams pernai sausį Paryžiuje

  • Teksto dydis:

Ispanijos policija trečiadienį sulaikė viena prancūzą, įtariama vadovavimu ginklų prekeivių grupei, kuri teikė ginklus Amedy Coulibaly (Amedi Kulibaliui), kuris 2015-ųjų sausio 8-ąją nušovė policininkę ir dar keturis žmones per apsiaustį žydų prekybos centre.

Policijos pranešime nurodoma, kad 27-erių Antoine'as Denevi (Antuanas Denevi), kilęs iš Prancūzijos šiaurės, buvo sulaikytas antradienį Ispanijos pietuose Malagoje, kai Paryžius išdavė europinį arešto orderį.

Jis „išvyko iš kaimyninės šalies (Prancūzijos), praėjus kelioms savaitėms nuo išpuolio Paryžiuje, kad išvengtų policijos persekiojimo, ir apsigyveno Malagos provincijoje, kur jis tęsė savo nelegalią veiklą, naudodamas padirbtus dokumentus“, sakoma policijos pranešime.

„Taip pat nustatyta, kad jo veikla buvo susijusi su iš Serbijos kilusiais asmenimis, kurie galėjo palengvinti jam gauti ginklų ir šaudmenų“, – pažymima pranešime.

Antradieni operacijoje dalyvavo ispanų ir prancūzų policijos pajėgos, buvo sulaikyti dar du kiti asmenys – serbas ir juodkalnietis.

A.Coulibaly buvo vienas iš trijų islamo ekstremistų, surengusių pernai sausio 7-9 dienomis išpuolius, per kuriose žuvo 17 žmonių.

Jis iš pradžių nušovė policininkę, o vėliau paėmė įkaitų žydų prekybos centre, kur nužudė keturis žmones.

Jo bendrininkai broliai Kouachi (Kvaši) pernai sausio 7 dieną nužudė 12 žmonių per ataką prieš satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ redakciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kumpis

Kumpis portretas
Iš kokio zooparko šitas pabėgo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių