Į JAV prezidentus nusitaikęs J. Bidenas apklausose lenkia kitus demokratus

  • Teksto dydis:

Apie savo kandidatavimą JAV prezidento rinkimuose paskelbęs buvęs JAV viceprezidentas Johnas Bidenas įgijo didelę persvarą prieš kitus šio posto siekti ketinančius demokratus, rodo stoties CNN atlikta demokratų rinkėjų apklausa.

Anot duomenų, vadinamuosiuose pirminiuose demokratų kandidato rinkimuose už J. Bideną šiuo metu balsuotų 39 proc. rinkėjų. Senatorius Bernie'is Sandersas su 15 proc. liktų antras. Kitose vietose rikiuojasi senatorė Elizabeth Warren ir Saut Bendo meras Pete'is Buttgiegas.

J. Bidenas tik praėjusią savaitę paskelbė apie savo kandidatavimą rinkimuose. Tai iš karto sulaukė prezidento Donaldo Trumpo reakcijos. Šis 76-erių buvusį viceprezidentą veikiausiai traktuoja kaip tikėtiną konkurentą rinkimų kovoje. JAV ekspertų nuomone, J. Bidenas šiuo metu lenkia D. Trumpą.

Vis dėlto apklausų patikimumas likus tiek daug laiko iki 2020 metų vasario pradžioje vyksiančių pirminių rinkimų yra labai ribotas. Maždaug prieš ketverius metus tuo pat laiku tarp respublikonų Jebas Bushas lenkė Marcą Rubio. Prezidentu tapęs D. Trumpas apklausose apskritai reikšmingai pasirodė tik liepą ir ėmė pirmauti 2015-ųjų liepos pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių