„Hezbollah“ atsisakė komentuoti incidentą Izraelyje, per kurį buvo nukautas įtariamasis

  • Teksto dydis:

Libane įsikūrusio šiitų kovotojų judėjimo „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala) trečiadienį nenorėjo nurodyti, ar ši jo valdoma grupuotė yra susijusi su incidentu, kurio metu Izraelio kariuomenė nukovė sprogstamuoju diržu ginkluotą įtariamąjį.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad šiuo metu tiria galimą Irano remiamos „Hezbollah“ prisidėjimą prie kovo 15 dienos incidento, po to, kai pirminio tyrimo metu buvo nustatyta, jog įtariamasis atvyko iš Libano.

„Mes neprivalome komentuoti kiekvieno incidento... kartais mūsų komentaras yra nieko nekomentuoti“, – televizijos transliuotame kreipimesi teigė H. Nasrallah.

„Jei „Hezbollah“ turi informacijos, ar mes turime paskelbti pareiškimą ir paaiškinimą?“ – teigė jis ir pridūrė, kad grupuotės tylėjimas yra dalis jos „kovos“ su Izraeliu.

Praėjusią savaitę Izraelio kariuomenė pranešė, kad saugumo pajėgos „neutralizavo teroristą, ginkluotą sprogstamuoju diržu ir keliais ginklais automobilyje“ šalies šiaurėje po to, kai sprogimo metu buvo sužeistas civilis gyventojas.

Anot Izraelio karinio radijo, įtariamasis perlipo pasienio tvorą naudodamasis kopėčiomis.

Jungtinių Tautų laikinosios pajėgos Libane UNIFIL ketvirtadienį pareiškė, kad „pastarosiomis dienomis nepastebėjome nė vieno mėlynosios linijos kirtimo“.

UNIFIL atlieka Libano ir Izraelio buferinės apsaugos funkciją ir veikia pietuose netoli sienos.

Vakarai laiko „Hezbollah“ teroristine organizacija, tačiau judėjimo politinis sparnas turi vietų parlamente ir daro nemenką įtaką Libano politiniame gyvenime. 

2006-aisiais Izraelis ir „Hezbollah“ kariavo itin žiaurų karą po to, kai grupuotė paėmė į nelaisvę du Izraelio kareivius.

H. Nasrallah trečiadienį perspėjo, jog jo valdomas kovotojų judėjimas „greitai ir užtikrintai atsakys“ į bet kokį prieš Libaną, ar bet kurį kitą asmenį, esantį šalies teritorijoje, nukreiptą išpuolį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha  portretas
Nasrala , biškį smirda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių