Graikija dėl COVID-19 įveda ribojimų dviejose turistų pamėgtose salose

Graikija dėl COVID-19 plitimo ketvirtadienį uždraudė dviejose turistų pamėgtose salose groti muziką ir įvedė jose komendanto valandą, šalies civilinės saugos ministrą citavo agentūra „Reuters“.

Ši Viduržemio jūros šalis, kuri mėgina atgaivinti savo pandemijos nuniokotą turizmo sektorių, šiuo metu taip pat kovoja su didžiulių karščių sukeltų gaisrų banga.

Ribojimai įsigalios penktadienį ir tęsis iki rugpjūčio 13 dienos. Atitinkamą rekomendaciją Graikijos vyriausybei pateikė patariamasis infekcinių ligų ekspertų komitetas.

Paveiktos vietovės – Zakinto sala, kur epidemiologinė situacija, palyginti su ankstesne savaite, pablogėjo 69 proc., ir Kretos miestas Chanija, kur situacija pablogėjo 54 proc.

Ribojimai apima naktinę komendanto valandą ir 24 val. per parą galiojantį draudimą groti muziką visose pasilinksminimo vietose.

„Raginame šių teritorijų gyventojus ir lankytojus laikytis šių priemonių, kad būtų galima apriboti viruso plitimą“, – teigė šalies Civilinės saugos agentūra.

Graikijoje trečiadienį patvirtinti 2 856 nauji COVID-19 atvejai ir dar 16 su liga susijusių mirčių. Bendras nuo pandemijos pradžios šalyje patvirtintų infekcijų skaičius padidėjo iki 503 885, o aukų – iki 13 013.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių