„Gazprom“ teigia mananti, kad „Nord Stream 2“ dujotiekis bus užbaigtas šiemet

Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“ teigia mananti, kad „Nord Stream 2“ dujotiekio tiesimo darbai bus užbaigti per ateinančius mėnesius, nepaisant pakartotinių JAV raginimų juos nutraukti.

„Jis (dujotiekis) tikrai bus užbaigtas šiemet“, – penktadienį teigė „Gazprom“ stebėtojų tarybos pirmininkas Viktoras Zubkovas, kurį citavo Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS. Pasak jo, darbo liko labai nedaug.

Kaip pranešama, šiuo metu jau nutiesta daugiau kaip 90 proc. dujotiekio.

Kremlius ne kartą pareiškė esąs įsitikinęs, kad dujotiekis bus užbaigtas. Juo ketinama kasmet į Vokietiją tiekti po 55 mlrd. kub. metrų rusiškų dujų.

JAV valstybės sekretorius Antony'is Blinkenas neseniai paragino Vokietiją nutraukti dujotiekio tiesimo darbus ir neatmetė galimybės įvesti sankcijų, siekiant užkirsti kelią projekto užbaigimui.

JAV savo prieštaravimą šiam projektui grindžia teigdamos, kad Europos partnerės yra pernelyg priklausomos nuo rusiškų dujų.

Projekto šalininkai savo ruožtu kaltina JAV siekiu Europoje padidinti savo suskystintų gamtinių dujų pardavimus.


Šiame straipsnyje: GazpromNord Stream 2dujotiekis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Tik vamzdyno blokada.

tai

tai  portretas
jau nusibodusi tema, na prieš daugiau kaip metus jankiams pavyko neleisti šveicarų specialiai pritaikytiems laivams tiesti to vamzdyno jūroje, po to rusai savo tokius pačius laivus įrenginėjo ir dabar vėl tesia darbus ir aišku pabaigs, dar suprantu nepatenkintus jankius prarasiančius Europos rinkas parduoti savo brangesnes dujas ar ukrainiečius, lenkus kurie irgi praras didžiulius pinigus už rusų dujų tranzitą, bet prie ko čia mes, absurdas

TUO NIEKAS NEABEJOJA...

TUO NIEKAS NEABEJOJA... portretas
Čia jau nepadės jokie teroristo senelio Baideno gąsdinimai. Praėjo tie laikai, kai JAV teroristai nurodinėjo visam pasauliui, kaip jiems elgtis. Šiandien jie jau nesusitvarko savo darželyje. Tai parodė jų "demokratiniai" Prezidento rinkimai....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių