G-7 pareiškė, kad pritaria susitarimui dėl taikos Gazos Ruože ir ragina „Hamas“ jį priimti

  • Teksto dydis:

Didžiojo septyneto (G-7) grupė pirmadienį pareiškė, kad remia Jungtinių Valstijų prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) pateiktą planą susitarimui dėl taikos Gazos Ruože, ir paragino islamistų grupuotę „Hamas“ jį priimti.

„Mes, Didžiojo septyneto (G-7) lyderiai, visiškai remiame“ paliaubų planą, „pagal kurį būtų nedelsiant nutraukta ugnis Gazos Ruože, paleisti visi įkaitai, gerokai ir nuolat didinama humanitarinė pagalba, kuri būtų skirstoma visame Gazos Ruože, ir galutinai užbaigta krizė, užtikrinant Izraelio saugumo interesus ir civilių Gazos Ruožo gyventojų saugumą“, – sakoma pareiškime.

„Raginame „Hamas“ pritarti šiam susitarimui, kurį Izraelis yra pasirengęs įgyvendinti, ir raginame šalis, turinčias įtakos „Hamas“, padėti užtikrinti, kad tai būtų padaryta“, – rašoma toliau.

Trijų etapų pasiūlymu, kurį J. Bidenas penktadienį pristatė kaip Izraelio iniciatyvą, siekiama užbaigti konfliktą, išlaisvinti visus įkaitus ir atkurti palestiniečių teritoriją be „Hamas“ valdžios.

Pirmoji fazė būtų šešių savaičių visiškos paliaubos, pagal kurias Izraelio pajėgos pasitrauktų iš visų apgyvendintų Gazos Ruožo teritorijų.

JAV prezidentas Kataro emyrui pirmadienį sakė, kad „Hamas“ yra vienintelė kliūtis paliaubų Gazos Ruožo susitarimui su Izraeliu, ir paragino jį spausti kovotojų grupuotę, kad ji susitartų, pranešė Baltieji rūmai.

Praėjusią savaitę „Hamas“ pareiškė, kad J. Bideno planą vertina teigiamai, tačiau nuo to laiko nepateikė jokių oficialių komentarų dėl įstrigusių derybų, o tarpininkai Kataras, Egiptas ir JAV nepaskelbė apie jokias naujas derybas.

G-7 šalys yra JAV, Kanada, Japonija, Prancūzija, Vokietija, Italija ir Ispanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
iš g7 išmetė jų įkūrėjus- britaniją?

Faktas

Faktas portretas
Debilų septintukas gieda melą. Juk žydai okupantai nepritaria jokiai taikai. Žydų žudikų tikslas sunaikinti visus palestiniečius ir pasisavintivisą teritoriją.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių