G-20 labai susirūpinęs dėl COVID-19 atmainų keliamos grėsmės ekonomikos atsigavimui

  • Teksto dydis:

Pasaulyje plintant labiau užkrečiamai pandeminio koronaviruso delta atmainai, Didžiojo dvidešimtuko (G-20) finansų ministrai šeštadienį įspėjo, kad ji taip pat galėtų sulėtinti pasaulio ekonomikos atsigavimą.

„Atsigavimas įvairiose šalyse ir jų regionuose yra labai nevienodas“ ir „jam tebekyla rizika, galinti jį slopinti, ir ją visų pirma kelia naujų COVID-19 viruso atmainų plitimas“, pažymima G-20 baigiamajame pareiškime.

Ministrai taip pat įspėjo apie grėsmę, kurią kelia „nevienodas vakcinacijos tempas“ įvairiose pasaulio dalyse.

Didžiausią susirūpinimą kelia delta atmaina, kuri atsirado Indijoje ir ėmė sparčiai plisti visame pasaulyje.

„Ekonominės prognozės dėl visų G-20 šalių yra labai geros“, – pareiškė Prancūzijos ekonomikos ministras Bruno Le Maire (Brunas Le Meras).

Tačiau jis įspėjo: „Vienintelis dalykas, kuris galėtų sukelti grėsmę tvirtam ir sparčiam ekonomikos atsigavimui, yra ši atmaina ir nauja pandemijos banga.“

„Privalome spartinti vakcinaciją visame pasaulyje.“

G-20 paragino sparčiau vykdyti vakcinaciją visame pasaulyje ir pažadėjo imtis papildomų veiksmų siekiant padėti besivystančioms šalims paskiepyti savo piliečius.

Pasak Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus Antonio Guterreso (Antoniju Guterišo), kai kuriose išsivysčiusios ekonomikos šalyse jau paskiepyta 70 proc. gyventojų, tačiau mažų pajamų šalyse šis rodiklis nesiekia 1 procento.

COVID-19 atvejų skaičius pasaulyje viršijo 186,4 mln., mirė per 4 mln. užsikrėtusiųjų

Visame pasaulyje nuo pandemijos pradžios iki sekmadienio ryto išaiškinti 186 460 007 užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejai, pranešė Merilande įsikūręs Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universitetas.

Universiteto duomenimis, su COVID-19 siejamų mirties atvejų skaičius padidėjo iki 4 024 998.

Po 15 mln. ir daugiau užsikrėtimo atvejų patvirtinta Jungtinėse Valstijose, Indijoje ir Brazilijoje.

Pagal pandemijos skaičius pirmoje vietoje tebėra Jungtinės Valstijos, kur iš viso nustatyti 33 847 784 užsikrėtimo ir 607 132 mirties atvejai.

Antrą vietą užimančioje Indijoje COVID-19 atvejų skaičius pasiekė 30 837 222, o mirties atvejų skaičius viršijo 408 tūkstančius.

Trečioje vietoje esančioje Brazilijoje nuo pandemijos pradžios užfiksuota daugiau nei 19 mln. užsikrėtimo atvejų, įskaitant daugiau nei 532 tūkst. atvejų, pasibaigusių mirtimi.

Statistikos portalas „Worldometers“ nurodo, kad pasaulyje milijonui gyventojų tenkantis mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius sekmadienio ryte siekė 518,7. Jungtinėse Valstijose šis koeficientas yra 1 870, Indijoje – 293, o Brazilijoje – 2 489.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
ir svabo vykdoma kad suzlugdyt versla ir su bilgeic jau nutarta uzblokuot interneta dings elektra vanduo bei transportas ir tai eilyne biokaro akcija po kurios nezinia ka sugalvos?;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių