FBK teisininkei L. Sobol pareikštas kaltinimas dėl būsto neliečiamumo pažeidimo

Rusijos tyrėjai pareiškė kaltinimą dėl būsto neliečiamumo pažeidimo opozicionieriaus Aleksejaus Navalno įsteigto Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkei Liubov Sobol.

„Šiandien Sobol pareikštas kaltinimas pagal RF BK 139 straipsnio 2 dalį (būsto neliečiamybės pažeidimas, padarytas naudojant smurtą arba grasinant jį panaudoti)“, – teigiama ketvirtadienį paskelbtoje žinutėje jos „Twitter“ paskyroje.

Joje nurodoma, kad nuo penktadienio L. Sobol galės susipažinti su jai iškeltos baudžiamosios bylos medžiaga.

„Galime tikėtis, kad po savaitės ar dviejų prasidės teismo posėdžiai“, – sakoma vienoje iš L. Sobol tviterio paskyroje paskelbtų žinučių.

„Byla prieš Sobol – politinė. Kerštas Sobol už tai, kad ji nepabijojo žudikų ir norėjo užduoti jiems klausimų“, – sakoma dar vienoje žinutėje.

Kaltinimai L. Sobol buvo pareikšti jai nuvykus į butą Maskvoje, kur, kaip manoma, gyvena vienas saugumo pareigūnas, netyčia atskleidęs detalių apie A. Navalno apnuodijimą nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

L. Sobol buvo nuvykusi į butą Maskvoje, kuriame, kaip manoma, gyvena tas pareigūnas.

Apklausiant teisininkę Rusijos tyrimų komitetas išplatino pareiškimą, kuriame apkaltino ją mėginus prievarta patekti į butą.

Tyrėjų teigimu, gruodžio 21 dieną grupė asmenų, tarp kurių buvo L. Sobol, „ne kartą bandė patekti į senyvo amžiaus moters butą“ sostinės Rytų rajone, apsimetę vartotojų teisių agentūros „Rospotrebnadzor“ pareigūnais.

„Po dviejų nesėkmingų bandymų Sobol apgavo suklaidino pristatymo tarnybos kurjerį, apsimetusi „palikta žmona su mažu vaiku“, ir pateko į gyvenamojo namo laiptinę“, – sakė tyrėjai.

Pasak jų, buto savininkei atidarius duris „Sobol nustūmė ten su šeima gyvenančią moterį ir įsiveržė į butą“.

„Apėjusi visas patalpas ir nufilmavusi savo neteisėtus veiksmus telefonu Sobol išėjo iš būsto ir pasitraukė iš įvykio vietos“, – sakė tyrėjų atstovė.

L. Sobol ir jos šalininkai neigė jai mestus kaltinimus ir tvirtino, kad ji nepažeidė jokio įstatymo, paskambinusi į buto duris.

A. Navalnas rugpjūčio 20 dieną pasijuto blogai per skrydį iš Tomsko į Maskvą ir vėliau buvo nuskraidintas į Vokietiją gydyti. Laboratorijų Vokietijoje, Prancūzijoje ir Švedijoje, taip pat Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) atlikti tyrimai parodė, jog politiko organizme buvo sovietų mokslininkų sukurtos kovinės medžiagos „Novičiok“ pėdsakų.

Gruodį A. Navalnas paskelbė, kad pats paskambino Federalinės saugumo tarnybos (FSB) cheminių ginklų ekspertui Konstantinui Kudriavcevui, prisistatė Kremliaus Saugumo Tarybos pareigūnu ir išgavo prisipažinimą, kad FSB rugpjūtį bandė jį nužudyti apnuodijusi jo apatinius drabužius.

Rusijos valdžia kategoriškai neigia bet kokį savo vaidmenį šiame apnuodijime, o FSB vadina A. Navalno paskelbtą įrašą suklastotu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl niekas nedavė jai galvon? Nebuvo kam ? Aš tokią «teisininkę» būčiau nuritinęs laiptais. Turiu patirties, kaip tai daroma. Dabar tegul pasėdės cypėj, pažviegs, kaip ją ten kankino...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių