Europos Komisijos vadovė U. von der Leyen: už Europą kovosiu visomis išgalėmis

Išrinktoji ir greitai pareigas pradėsianti eiti Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen penktadienį sakė, kad nuo šiol visomis jėgomis kovos už Europą. Apie tai ji kalbėjo po paskutinio atsisveikinimo Gynybos ministerijoje, kuriai prieš tai vadovavo, ceremonijos.

„Nuo šiol už Europą kovosiu visomis išgalėmis. Kovosiu už Europos vertybes: taiką, žmogaus teises, stiprias demokratines santvarkas ir sveiką planetą“, – tviterio paskyroje rašė krikščionių demokratų partijos ilgametė narė.

Po to, kai Europos šalių vadovai paskelbė apie gana netikėtą U. von der Leyen kandidatūrą, Europos Parlamentas nedidele persvara ją išsirinko, kad buvusi Vokietijos gynybos ministrė pakeistų dabartinį Europos Komisijos vadovą Jeaną Claudą Junckerį. Pareigas U. von der Leyen perims lapkritį.

Siekdama pritraukti kai kurių parlamentarų balsus, naujoji Europos Komisijos vadovė blokui pažadėjo kelias naujas iniciatyvas, tarp jų ir siūlymo iki 2050 m. pasiekti visišką klimato neutralumą.

U. von der Leyen taip pat padėkojo Gynybos ministerijai, kuriai vadovavo daugiau nei penkerius metus, už įsimintiną ketvirtadienio atsisveikinimą, apibūdindama ceremoniją kaip „ypatingą dėkingumo ir pasididžiavimo akimirką“. Be kitų dalykų, ceremonijos metu ji paprašė, kad kariuomenės orkestras sugrotų simbolinę Vokietijos roko grupės „Scorpions“ baladę „Wind of Change“, kuri buvo sukurta Berlyno sienos griuvimo ir miesto suvienijimo laikais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
uz kokia,'europa' juoda ar balta …?

ka ji cia pliurpia ta fon von der svonder

ka  ji  cia  pliurpia  ta  fon von der  svonder portretas
vos tik koja ykelus isskete visas galunes kviesdama islamistus teroristus ,afrikiecius, ir kita konteineriny slamsta y europa..islaikytiniu vaidmeniuj , visi vaivorykstiniai is dziaugsmo visom skyliu lupom cepsejo ,perde ir kriuksejo smarve skleisdami , narkosos delnais plojo ir issisiepe is dziaugsmo kokoino prisiuoste ,kvatojo .....zodiu visi euro zopos iskovojimai , lyberastiniai demokratijos priepuoliai ,kartosis zymiai intensyviau nei kad prie von frau merkel

...

... portretas
Hitleris irgi visomis išgalėmis kovojo už 'suvienytą Europą'.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių