Estijos premjerė K. Kallas prezidentui įteikė atsistatydinimo prašymą

  • Teksto dydis:

Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas prezidentui Alarui Kariui pirmadienio rytą įteikė atsistatydinimo pareiškimą, nes buvo nominuota į Europos Sąjungos vyriausiojo įgaliotinio užsienio reikalams ir saugumo politikai postą.

Prezidentas padėkojo K. Kallas už pusketvirtų metų trukusį vadovavimą Estijos vyriausybei.

„Tai buvo krizių kupinas laikotarpis, paženklintas koronaviruso pandemijos, ekonominio nuosmukio ir karo Europoje, kai Rusija savo agresija Ukrainoje sugriovė mūsų ankstesnes saugumo perspektyvas“, – sakė A. Karis.

Prezidentas pranešė, kad pradės diskusijas su visų parlamentinių partijų atstovais.

„Reformų partija, dabartinės ministrės pirmininkės partija, kuri po parlamento rinkimų turi didžiausią frakciją parlamente su 37 nariais, iškėlė galimą savo partijos kandidatą į ministrus pirmininkus. Dabar noriu išgirsti visų parlamentinių partijų nuomonę dėl to, kas, jų nuomone, gali suformuoti veiksmingą daugumos vyriausybę, atsižvelgiant į jėgų dinamiką parlamente“, – teigė jis.

„Estijai reikia Vyriausybės, kuri valdytų ir priimtų sprendimus ekonomikai atgaivinti, mūsų saugumui sustiprinti, kad taip būtų užtikrintas Estijos žmonių saugumas ir gebėjimas susidoroti [su sunkumais]“, – sakė prezidentas.


Šiame straipsnyje: EstijaVyriausybėKaja Kallas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ši ilgiau neišdirbs, nei

 ši  ilgiau neišdirbs, nei portretas
BRITANIJOS užsienio reikalų ministrė-- o jeigu u ž s i t ę s jos veikla ES-- tai bus ES laidotuvių pradžia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių