Estijoje lankysis Prancūzijos ultradešiniųjų lyderė M. Le Pen

  • Teksto dydis:

Estijoje greitu laiku apsilankys Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen (Marin Le Pen), pranešė parlamento Konstitucijos komiteto pirmininkas Jaakas Madissonas (Jakas Madisonas).

Estijos konservatyviosios liaudies partijos (EKRE) narys pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad „artimiausiu metu Estijoje apsilankys populiariausia Prancūzijos nacionalistė Marine Le Pen, lydima virtinės kitų dešiniųjų“.

Anot jo, vizitas rengiamas artėjant rinkimams į Europos Parlamentą.

J. Madissonas pažadėjo ateinančiomis dienomis pateikti visuomenei daugiau informacijos apie planuojamą Prancūzijos ultradešiniųjų „Nacionalinio sambūrio“ lyderės vizitą.

M. Le Pen ne kartą yra paskelbusi Kremliaus politiką palaikančių pareiškimų. Ji, be kita ko, yra sakiusi, kad NATO misija turėtų būti kova su terorizmu bei islamizmu ir kad Rusija turėtų prisijungti prie šios Šiaurės Atlanto aljanso misijos. 

„Kam subyrėjus SSRS reikalinga NATO? Tai svarbiausias klausimas. Kodėl gi nesuteikus Aljansui naujos misijos – kovos su terorizmu ir islamizmu?“ – sakė M. Le Pen interviu televizijai „CNews“.  

„Dėl šios misijos Rusija turėtų įstoti į NATO“, – kalbėjo prancūzų politikė.

Po susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu M. Le Pen pareiškė, kad jis įkūnija „naują pasaulio matymą“.

„Jis įkūnija suverenią tautą“, – sakė ji. 

M. Le Pen taip pat yra pareiškusi, jog Rusijos įvykdyta Krymo aneksija yra teisėta.

„Tikrai nemanau, kad buvo įvykdyta neteisėta aneksija: buvo surengtas referendumas, Krymo gyventojai nusprendė prisijungti prie Rusijos. Nematau jokių priežasčių abejoti tuo referendumu“, – sakė politikė. 

Rusija Krymo pusiasalį nuo Ukrainos atplėšė 2014 metų kovą po okupacijos sąlygomis organizuoto referendumo, kurį Kijevas ir Vakarų šalys laiko neteisėtu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Podruga Pupkina, Maša Penkina.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių