Estija ir toliau skirs gynybos išlaidoms daugiau nei 2 proc. BVP

Estija vykdo ir toliau vykdys savo NATO įsipareigojimą skirti gynybos išlaidoms bent 2 proc. savo bendrojo vidaus produkto, o ateityje tokios išlaidos dar labiau išaugs, trečiadienį pareiškė gynybos ministras Kalle Laanetas (Kalė Lanetas).

„Vienareikšmiškai smerkiu bauginančias kalbas apie išlaidų gynybai mažinimą ir NATO įsipareigojimų nevykdymą“, – nurodė K. Laanetas, kurio žodžius citavo Gynybos ministerija.

Anot ministro, tokie melagingi pareiškimai kenkia Estijos reputacijai ir yra neatsakingi.

„Remiantis naująja valstybės biudžeto strategija, kurią ketinama patvirtinti ketvirtadienį vyriausybėje, išlaidos gynybai didės“, – pažymėjo K. Laanetas.

„Visokios piktybiškos spėlionės ir teiginiai, kad ši koalicija esą mažina išlaidas gynybai, ar, dar blogiau, nusprendė atsisakyti NATO prisiimto įpareigojimo skirti mažiausiai 2 proc. bendrojo vidaus produkto krašto apsaugai, yra visiškai neteisingi ir neatsakingi“, – pridūrė jis.

„Patvirtinu, kad Estija vykdo ir toliau vykdys savo NATO įsipareigojimą, kad mūsų gynybos išlaidos valstybės biudžete būtų lygios bent 2 proc. BVP. Be to, yra gynybos investicijų programa ir įsipareigojimai dėl sąjungininkų [pajėgų] priėmimo“, – nurodė ministras.

„Visi tokie pareiškimai, kuriais siekiama paaštrinti vidaus politinę įtampą gynybos srityje, pakerta Estijos reputaciją tarptautiniu mastu ir mūsų sąjungininkų akyse“, – sakė K. Laanetas.

Pasak jo, pagal naują valstybės biudžeto strategiją, gynybos išlaidų procentas ateinančiais metais bus dar didesnis nei šiemet.


Šiame straipsnyje: Estijagynybos išlaidosBVP

NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebintis

Stebintis portretas
Estai tikriausiai auksiniu saukstu neperka ir viesbuciu kareiviams nestato, o isigyja siuolaikine ginkluote?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių