ES užsienio reikalų ministrai penktadienį aptars padėtį Baltarusijoje

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai penktadienį per vaizdo konferenciją aptars padėtį Baltarusijoje po ginčijamų prezidento rinkimų, išprovokavusių įnirtingus opozicijos šalininkų ir teisėsaugos pajėgų susirėmimus, trečiadienį pranešė Lenkijos užsienio reikalų ministerija.

„Atsakant į Lenkijos raginimą, ateinantį penktadienį įvyks #ES užsienio reikalų ministrų nepaprastoji vaizdo konferencija, skirta padėčiai #Baltarusijoje“, – sakoma per „Twitter“ paskelbtame ministerijos pranešime.

Ministerija pridūrė, kad Bendrijos diplomatijos vadovai taip pat aptars klausimus, susijusius su padėtimi Turkijoje, Venesueloje ir Libane.

Baltarusijos valdžia pirmadienį paskelbė, kad prezidentas Aliaksandras Lukašenka rinkimuose surinko 80 proc. balsų ir buvo perrinktas dar vienai kadencijai. Minske ir kituose Baltarusijos miestuose netrukus po to kilo protesto akcijos prieš rinkimų rezultatų klastojimą, per kurias įsiplieskė įnirtingų susirėmimų su policija. Prasiveržus smurtui, žuvo mažiausiai vienas žmogus, šimtai buvo sužeisti, dar tūkstančiai – sulaikyti.

Protestai Baltarusijoje tęsėsi ir pirmadienį bei antradienį.

Pagrindinė opozicijos kandidatė rinkimuose Sviatlana Cichanouskaja antradienį iš Baltarusijos atvyko į Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
baikit but briuselio pamoikem juk sisalis nepriklauso euroturgeliui tai baikit sia propoganda ir masiniu chuliganizmu ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių