ES stengsis, kad prekybos sutartis su JK būtų sudaryta iki nustatyto termino

  • Teksto dydis:

ES vyriausiasis „Brexito“ derybininkas Michelis Barnier antradienį teigė, kad blokas darys viską, jog iki kitų metų pabaigoje nustatyto termino būtų pasiekta prekybos sutartis su Didžiąja Britanija.

„Darysime viską, ką galime“, – reporteriams sakė M. Barnier, paklaustas, ar per 11 mėnesių iki termino pabaigos bus sudaryta prekybos sutartis ir ar bus išvengta kietojo išstojimo, pakenksiančio šalies ekonomikai.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas antradienį pagrasino uždrausti kiekvieną prašymą pratęsti pereinamąjį laikotarpį, prasidėsiantį sausio 31-ąją šaliai išstojus iš ES ir pasibaigsiantį kitų metų pabaigoje.

Paprašytas pakomentuoti B. Johnsono atsisakymą prireikus pratęsti derybas, M. Barnier sakė: „Neturiu jokių komentarų. Britai pasirinks sau tinkamą procedūrą.“

ES Tarybos viceprezidentas Valdis Dombrovskis atskirai įspėjo, kad 11 mėnesių „yra labai ribotas laikotarpis“ sudaryti ambicingą sutartį.

„Bus sudėtinga vesti derybas ir pasiekti susitarimą dėl išsamios sutarties“, – pridūrė jis, sakydamas, kad „esant griežtam terminui, dėl kai kurių aspektų susiderėti nebus suspėta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių