ES smerkia Izraelį, panaikinusį norvegų diplomatinį statusą

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis ketvirtadienį kritikavo nepagrįstą Izraelio sprendimą atšaukti Norvegijos diplomatų palestiniečių autonomijoje diplomatinį statusą,

„Griežtai smerkiu šį nepagrįstą sprendimą, kuris prieštarauja Oslo susitarimų dvasiai ir neproporcingai trikdo normalius santykius ir bendradarbiavimą su palestiniečių autonomija“, – sakoma J. Borrellio pareiškime.

„Norvegija atliko svarbų vaidmenį Artimųjų Rytų taikos procese ir remiant palestiniečius“, – pridūrė jis.

Praėjusio amžiaus 10-o dešimtmečio pradžioje Norvegijoje taip pat vyko Izraelio ir palestiniečių taikos derybos, po kurių buvo pasirašyti Oslo susitarimai.

J. Borrellis sakė, kad po Izraelio sprendimo telefonu kalbėjosi su Norvegijos užsienio reikalų ministru Espenu Barthu Eide ir teigė, kad ES „visiškai solidarizuojasi“ su Oslu.

„Mano nurodymu ES delegacijos Tel Avive vadovas perdavė mūsų poziciją Izraelio vyriausybei“, – sakoma J. Borrellio pareiškime.

„Tai ne dvišalis Izraelio ir Norvegijos klausimas, o visų, kurie siekia taikos ir stabilumo Artimuosiuose Rytuose, interesas“, – pažymima jame.

Europos ekonominės erdvės šalys Norvegija, Islandija ir Lichtenšteinu gali visapusiškai dalyvauti ES bendrojoje rinkoje su 27 bloko narėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O žydams nusispjaut

O žydams nusispjaut portretas
į tai, kas nepatinka visokiems boreliams ir kitiems ES klounams. Izraelis kovoja už išlikimą, priešingai nei dauguma Vakarų Europos šalių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių