ES rezervavo 300 mln. dozių „Sanofi“ kuriamos vakcinos nuo COVID-19

Europos Komisija (EK) paskelbė pasiekusi susitarimą su Prancūzijos farmacijos milžine „Sanofi“ dėl 300 mln. dozių bendrovės kuriamos vakcinos nuo COVID-19 įsigijimo.

EK teigimu, susitarimas leis visoms 27 ES valstybėms narėms įsigyti vakciną, kai tik bus patvirtinta, kad ji yra saugi ir veiksminga.

Pranešimas pasirodė tą pačią dieną, kai JAV Vyriausybė paskelbė skirsianti 2,1 mlrd. dolerių bendrovėms „Sanofi“ ir „GlaxoSmithKline“ (GSK), kad paspartintų vakcinos kūrimo procesą.

Paskelbus oficialius duomenis, kad antrąjį ketvirtį ES ekonomika susitraukė 12 proc., EK pirmininkė Ursula von der Leyen teigė, jog ES daro viską, kad padėtų bendrovėms sukurti vakciną nuo COVID-19.

„Diskutuojame su dar keliomis bendrovėmis“, – pranešime tvirtino U. von der Leyen, pridurdama, kad Europa investuoja į „diversifikuotą daug žadančių vakcinų portfelį“.

„Tai padidins mūsų šansus greitai sulaukti efektyvios priemonės prieš virusą“, – teigė ji.

„Sanofi“ tikisi gauti rinkodaros leidimą vakcinai iš Europos vaistų agentūros jau kitų metų birželį.

Praėjus pusei metų po to, kai Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) paskelbė COVID-19 tarptautinio masto pavojumi visuomenės sveikatai, pasaulyje COVID-19 atvejų skaičius išaugo iki daugiau nei 17 mln., o kasdien užregistruojama beveik 300 tūkst. naujų ligos atvejų.

Europoje užregistruota apie 210 tūkst. mirčių nuo COVID-19, ligos atvejų skaičius siekia 3,2 mln. Šiuo metu kylant užsikrėtimo atvejų skaičiui kai kuriose šalyse, pradėta baimintis antrosios protrūkio bangos.

Anksčiau šiemet įvesti griežti karantino apribojimai sukėlė didžiulį ekonomikos nuosmukį, o veiksminga vakcina, ekspertų teigimu, gali būti vienintelis būdas ilgam laikui užkirsti kelią COVID-19.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zoro

Zoro portretas
Kodel niekas neraso vienos vakcinos kainos? Jei bus bent gripo vakcinos kaina(25eur), o bus tikrai daugiau, koks 50. Tai šio šaršalo kaina 15 000 000 000. Ir tai tik Europoje!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių