ES reikalauja iš Turkijos „tvarios deeskalacijos“ santykiuose

Europos Sąjunga (ES) paragino Turkiją imtis tolesnių žingsnių įtampai dvišaliuose santykiuose mažinti.

Vaizdo konferencijoje su prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu ES pabrėžė „tvarios deeskalacijos ir tolesnio pasitikėjimo stiprinimo svarbą“, penktadienį sakė Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Charlesas Michelis ir Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen. Tai esą būtina „pozityviai ES ir Turkijos darbotvarkei“.

Abi pusės susitikime aptarė padėtį Viduržemio jūros rytinėje dalyje. Turkija čia konfliktuoja su ES narėmis Graikija ir Kipru dėl dujų išteklių gavybos. Be to, buvo diskutuojama apie būsimus pokalbius dėl padalytos Kipro salos konflikto išsprendimo.

Taip pat kalbėta apie sirų pabėgėlių padėtį Turkijoje ir „platesnę regioninę padėtį“, įskaitant konfliktus Sirijoje ir Libijoje. U. von der Leyen ir Ch. Michelis su R. T. Erdoganu dar aptarė vizito Turkijoje galimybę po ES viršūnių susitikimo kitą savaitę.

ES šalių lyderiai susitikime nori įvertinti santykius su Turkija ir nubrėžti tolesnį kursą. ES dėl dujų ginčo dar pernai pagrasino Ankarai naujomis sankcijomis.

 


Šiame straipsnyje: ESTurkijadvišaliai santykiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
1a reikia reikalaut nato generolo kad turkus isviso ismestu is sios bendrijos nes jie tersia savigarba o krytiniu atveju /karas. ????? kieno puseje jie bus nes tai musulmonai o beto is vien su rusais o su kuo rytoji nezinia?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių