ES pateikė oficialius kaltinimus „Apple“ dėl konkurencijos pažeidimo

ES pateikė oficialius kaltinimus „Apple“ dėl to, kad bendrovė, pasinaudodama savo programėlių parduotuve „App Store“ esą neteisėtai išstūmė konkurentus muzikos srautinio transliavimo rinkoje.

Tai yra viena didžiausių konkurencijos bylų „Apple“ atžvilgiu.

„Įvesdama griežtas „App Store“ taisykles, kurios trukdo konkurentų muzikos srautinio transliavimo paslaugoms, „Apple“ atėmė iš vartotojų pigesnius muzikos transliavimo pasirinkimus ir iškraipė konkurenciją“, – pranešime teigė konkurencijos eurokomisarė Margrethe Vestager.

Savo ruožtu „Apple“ atmeta Europos Komisijos (EK) metamus kaltinimus.

EK pradėta byla yra paremta Švedijos „Spotify“ ir kitų įmonių skundais, kuriuos „Apple“ yra kaltinama nesąžiningai naudojanti „App Store“, kad skatintų vartotojus naudotis „Apple Music“.

„Spotify“ savo skundą pateikė 2019 m. Jame „Apple“ taip pat kaltinama neteisėtai reikalaujant 30 proc. mokesčio už naudojimąsi „App Store“, nes tai, „Spotify“ teigimu, pažeidžia sąžiningos konkurencijos taisykles.

Ši byla yra viena iš keturių pernai „Apple“ atžvilgiu pradėtų Europos Komisijos bylų. Kitos trys bylos yra susijusios su „Apple Pay“ mokėjimų sistema ir bendrovės siūlomomis elektroninėmis knygomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių