ES nepasiekė kovo mėnesio skiepijimo nuo COVID-19 tikslų

Europos Sąjunga (ES) nepasiekė Europos Komisijos nustatyto tikslo iki kovo pabaigos nuo COVID-19 paskiepyti 80 proc. sveikatos priežiūros darbuotojų ir vyresnių nei 80 metų amžiaus žmonių.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) paskelbti duomenys rodo, kad nė viena ES šalis nepasiekė šio tikslo.

Remiantis trečiadienį atnaujintais duomenimis, ES vidutiniškai pirmąją vakcinos dozę gavo tik 56,7 proc. vyresnių nei 80 metų amžiaus žmonių ir šiek tiek daugiau kaip 60 proc. sveikatos priežiūros darbuotojų.

Kalbant apie pilnai paskiepytus žmones, skaičiai dar mažesni – tik 27,4 proc. vyresnių nei 80 metų amžiaus žmonių ir 47 proc. sveikatos priežiūros darbuotojų gavo abi vakcinos dozes.

ES stengiasi paspartinti vangią savo skiepijimo kampaniją, kad galėtų išsaugoti tūkstančius gyvybių. Vyresnio amžiaus žmonėms apskritai kyla didesnė rizika mirti nuo COVID-19, o sveikatos priežiūros darbuotojai dėl savo profesijos susiduria su didesne tikimybe užsikrėsti virusu.

Nepaisant ES pastangų tolygiai paskirstyti vakcinas visame bloke, skiepijimo tempai labai skiriasi. Pavyzdžiui, Bulgarijoje pirmąja vakcinos doze paskiepyta tik 5,1 proc. vyresnių nei 80 metų amžiaus gyventojų. Tuo metu Maltoje šis procentas siekia 95,3 proc., o Airijoje – 94,1 proc.

Sveikatos priežiūros darbuotojų skiepijimo rodikliai taip pat skiriasi. Pirmauja Vengrija, kuri teigia, kad pilnai paskiepijo iš esmės visus savo sveikatos priežiūros darbuotojus. Padėtis Danijoje visiškai priešinga, šis rodiklis siekia tik 10,4 proc. Vis dėlto dauguma valstybių narių nepateikia sveikatos priežiūros darbuotojų skiepijimo rodiklių, todėl sunku atlikti visapusišką vertinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių