ES atstovė: į Lietuvą iš Baltarusijos atvykstančių migrantų skaičius reikšmingai sumažėjo

ES antradienį pareiškė, kad iš Baltarusijos į Lietuvą atvykstančių migrantų skaičius „reikšmingai sumažėjo“ po to, kai Irakas sustabdė skrydžius į Minską.

Skrydžiai į Minską buvo sustabdyti penktadienį. ES ir Lietuva kaltina Baltarusiją skatinant nelegalią migraciją į Lietuvą ir taip atsakant į ES sankcijas Minskui.

ES atstovės teigimu, šiais metais į Lietuvą atvyko 4 110 migrantų, iš jų beveik 2 800 iš Irako.

„Rugpjūčio 6 d. Irako civilinės aviacijos tarnyba sustabdė visus skrydžius iš Irako į Baltarusiją. Nuo tada reikšmingai sumažėjo į Lietuvą atvykstančiųjų“, – naujienų agentūrai AFP sakė ES atstovė.

Jos teigimu, savaitgalį iš Baltarusijos į Lietuvą pateko vos keturi migrantai.

Kitas ES atstovas tikino, kad Bendrija „nefinansuoja tvorų ar barjerų“, nepaisant už vidaus reikalus atsakingos eurokomisarės palaikymo Lietuvos planui statyti tvorą pasienyje su Baltarusija.

„Nėra prieštaros tarp fakto, kad mes nesame pasiruošę finansuoti ką nors, ir galvojimo, kad šioje specifinėje situacijoje tai yra geras sprendimas“, – teigė atstovas.

Kitą savaitę migrantų krizės klausimus aptars ES ministrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jei

Jei portretas
ES nerupi sienu statyba,tada reikia paleisti imigrantus tegu jie eina kur nori, daugiausiai norinciu i Vokietija,cia neliks ne vieno

to

to portretas
Irakas labai gražių vietų turi. Ar tai išvystyto turizmo šalis? Kokios vietos lankytinos? Tegul emigrantai papasakoja, parodo video. Arba grįžta vystyti turizmo pramonės.

Dar prisiims

Dar prisiims portretas
sau nuopelnus ES manipuliatoriai ....... kaip iprate
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių