EK vadovė: paskiepyti JAV keliautojai greitai galės atvykti į ES

JAV keliautojai, paskiepyti nuo pandeminio koronaviruso, ateinančiais mėnesiais galės atvykti į Europos Sąjungą, sakė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) sekmadienį interviu dienraščiui „The New York Times“.

Šie jos komentarai atspindi reikšmingą ES politikos pasikeitimą, visame pasaulyje intensyvėjant vakcinacijai. U. von der Leyen konkretaus grafiko nenurodė, tačiau „The New York Times“ rašo, kad naujos taisyklės gali įsigalioti šią vasarą.

„Amerikiečiai, kaip suprantu, naudoja Europos vaistų agentūros (EVA) patvirtintas vakcinas, – sakė Europos Komisijos vadovė. – Tai sudarys sąlygas laisvam judėjimui ir kelionėms į Europos Sąjungą.“

„Nes aiškus vienas dalykas: visos 27 valstybės narės besąlygiškai priims visus asmenis, paskiepytus EVA patvirtintomis vakcinomis“, – sakė U. von der Leyen.

Ursula von der Leyen/Scanpix nuotr.

EVA yra patvirtinusi tris Jungtinėse Valstijose naudojamas vakcinas nuo COVID-19: „Moderna“, „Pfizer“ ir „Johnson & Johnson“.

Anot „The New York Times“, sparti JAV vakcinavimo kampanija ir pažanga derybose dėl to, kaip naudoti skiepų sertifikatus, yra pagrindiniai veiksniai, paskatinę planus atnaujinti pramogines keliones iš JAV į ES.

U. von der Leyen sakė, kad Jungtinės Valstijos daro „didžiulę pažangą“, ir pažymėjo, kad šaliai veikiausiai pavyks pasiekti tikslą iki birželio vidurio paskiepyti 70 proc. suaugusių gyventojų.

Tai sudarys sąlygas laisvam judėjimui ir kelionėms į Europos Sąjungą.

Kelionių atnaujinimas priklausys „nuo epidemiologinės situacijos“, tačiau padėtis Jungtinėse Valstijose gerėja, kaip, galima tikėtis, gerėja ir Europos Sąjungoje“, pridūrė Europos Komisijos pirmininkė.

Pandemija skaudžiai smogė turizmui Senajame žemyne, daugeliui valstybių uždarius sienas nebūtinoms kelionėms.

Graikija praėjusią savaitę pareiškė, kad pasiskiepijusiems ar neigiamą COVID-19 testą turintiems keliautojams iš ES ir dar penkių valstybių atvykus į šalį nebereikės karantinuotis.

Graikija nekantrauja atverti smarkiai nukentėjusį turizmo sektorių ir paspartino savo gyventojų vakcinavimo kampaniją.

Europos Sąjungos pareigūnai yra sakę, kad europinis skiepų sertifikatas keliautojams galėtų būti patvirtintas birželį, prasidedant vasaros atostogų sezonui, tačiau šis planas dar nėra formalizuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Cha

To Cha portretas
Teroristus pati Europa pasiima ir jie ne is JAV jei tamsta visai nesigaudai.

Cha

Cha  portretas
O kam tie teroristai čia reikalingi ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių