EK pradėjo nagrinėti bylas dėl galimų „Apple“ konkurencijos pažeidimų

Europos Komisija (EK) pradėjo nagrinėti virtinę bylų dėl galimų „Apple“ pažeidimų. Viena iš bylų pradėta gavus „Spotify“ skundą dėl galimai neteisėto „Apple“ programėlių parduotuvės naudojimo.

EK taip pat pradėjo tyrimą dėl „Apple Pay“, nes ši mokėjimų sistema galimai neteisėtai pašalino iš rinkos konkurentus.

EK prieš 4 metus taip pat dėl konkurencijos įstatymų pažeidimų nurodė „Apple“ sumokėti 13 mlrd. eurų nesumokėtų mokesčių.

Pernai „Spotify“ pateikė skundą EK dėl programėlėms, nenaudojančioms „Apple Pay“, bendrovės programėlių parduotuvėje „App Store“ keliamų apribojimų.

„Apple“ už naudojimąsi programėlių parduotuve reikalauja iš programėles valdančių bendrovių 30 proc. mokesčio, o „Spotify“ teigia, kad taip „Apple“ pažeidžia sąžiningos konkurencijos taisykles.

„Regis, „Apple“ ėmėsi vartininko vaidmens programėlių ir turinio platinimo „Apple“ įrenginių vartotojams srityje. Turime užtikrinti, kad „Apple“ taisyklės netrukdo konkurencijai rinkose, kuriose „Apple“ konkuruoja su kitais programėlių kūrėjais“, – teigė EK vykdomoji vicepirmininkė Margrethe Vestager.

EK taip pat pradėjo tyrimą dėl galimų konkurencijos pažeidimų, susijusių su „Apple Pay“. Ši sistema leidžia „iPhone“ vartotojams atlikti mokėjimus prilietus telefoną prie mokėjimo kortelių skaitytuvo. Tiesa, bet kuri bendrovė – nuo banko iki Londono metro sistemos – turi sumokėti mokestį „Apple“.

„Apple“ savo ruožtu atmeta kaltinimus dėl konkurencijos pažeidimų.

„Gaila, kad Europos Komisija tęsia tyrimus dėl nepagrįstų skundų, gautų iš bendrovių, kurios tiesiog nori kažką gauti nemokamai ir nenori žaisti pagal tas pačias taisykles kaip visi kiti“, – sakoma „Apple“ pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių