Eitynėse už LGBTQ lygybę dalyvavo 50 tūkst. žmonių: padaryta pažanga!

  • Teksto dydis:

Dešimtys tūkstančių žmonių sekmadienį žygiavo per Sidnėjaus uosto tiltą, dalyvaudami festivalyje „WorldPride“, kuriame pasisakoma už visuotinę LGBTQ bendruomenės lygybę.

Paskutinę tarptautinio festivalio, kurį Sidnėjus rengia pirmą kartą, dieną prie maždaug 50 tūkst. eitynių dalyvių prisijungė Australijos ministras pirmininkas Anthony Albanese (Entonis Albanizis).

„Manau, kad tai siunčia žinią apie mūsų šalyje padarytą pažangą“, – naujienų agentūrai AFP sakė dalyvis Thomas Lemon (Tomas Lemonas).

Šventiškai apsirengę demonstrantai per tiltą, kuris kelias valandas buvo uždarytas eismui, nešė LGBTQ vėliavas.

„Manau, puiku matyti, kad vyksta daug tokio pobūdžio įtraukios veiklos“, – sakė T. Lemon.

„Įvairaus amžiaus, rasės, šalies žmonės susirenka kartu švęsti integracijos ir tiesiog būti laimingi“, – pridūrė jis.

Organizatoriai tikisi, jog eitynės bus stiprus tarptautinis pareiškimas, reikalaujantis LGBTQ žmonių lygybės visame pasaulyje.

Vėliau gausiai susirinkusi minia pajudėjo link miesto centre esančio parko, kur koncertas užbaigė 17 dienų trukusį festivalį, šiemet vykusį kartu su garsiuoju tradiciniu Sidnėjaus Užgavėnių (Mardi Gras) paradu.

Praėjusį savaitgalį daugiau nei 12 tūkst. blizgučiais, plunksnomis, aukštakulniais ir lateksu pasipuošusių žmonių taip pat dalyvavo parade.

A. Albanese tapo pirmuoju pareigas einančiu premjeru, dalyvavusiu „Mardi Gras“ – viename svarbiausių socialinio pobūdžio miesto renginių, į kurį suvažiuoja lankytojai iš viso pasaulio.


Šiame straipsnyje: WorldPrideeitynėssidnėjus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris .R

Lauris .R  portretas
Koke LGBT lyga ten psihiniu iškrypimu lygai ten dar pyderu eitynes

Pasaulis

Pasaulis portretas
ekspresu lekia pragaran.Sekmingos keliones!

snukelis

snukelis portretas
kaip to ''kandidato į merus'' Vilniuje ........... ir suknelė ,ir aukštakulniai matyt iš ''humana'' pasiskolinti , spalvingi
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių