E. Snowdenas: žvalgyba teberenka elektroniniu paštu siunčiamas intymias nuotraukas

  • Teksto dydis:

Amerikiečiai galbūt priešintųsi jų privatumą pažeidžiančiam šnipinėjimui, jeigu suvoktų, kad vyriausybė turi galimybę matyti jų intymiausias nuotraukas, siunčiamas elektroniniu paštu, komikas Johnas Oliveris (Džonas Oliveris) užsiminė besislapstančiam JAV žvalgybos paslapčių viešintojui Edwardui Snowdenui (Edvardui Snoudenui).

Šis Didžiosios Britanijos televizijos laidų vedėjas paėmė retą interviu iš šiuo metu Rusijoje gyvenančio buvusio Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) kontraktininko, kurį parodė sekmadienį JAV kabelinės televizijos transliuojamame satyriniame šou „John Oliver Tonight.“

J.Oliveris nebuvo itin palankus žmogui, kuris tapo vienu iš didžiausių įslaptintos informacijos viešintojų per JAV žvalgybos istoriją, tvirtindamas, kad E.Snowdenas turi prisiimti atsakomybę dėl žiniasklaidai nutekintos informacijos, sukėlusios pavojų vykdomoms antiteroristinėms operacijoms.

Tačiau jis taip pat sakė suprantantis E.Snowdeno pastangas skatinti viešus debatus dėl pusiausvyros tarp saugumo, kurį padeda užtikrinti masinis šnipinėjimas, ir laisvos visuomenės teisės į privatumą.

Komikas taip pat pasiūlė stačiokišką, bet galbūt veiksmingą būdą atkreipti visuomenės dėmesį į šią problemą.

„Ryškiausia linija smėlyje būtų (klausimas): „Ar jie galėtų matyti mano penį?“ – sakė J.Oliveris, turėdamas omenyje pranešimus, kad NSA naudojamos sekimo priemonės leidžia perimti privataus arba intymaus pobūdžio nuotraukas, siunčiamas elektroniniu paštu.

Išgirdęs tą pareiškimą, E.Snowdenas nusijuokė, bet tęsė laidos vedėjo mintį, aiškindamas, kad įvairiose šnipinėjimo priemonės, apie kurias kalbama jo nutekintuose NSA dokumentuose, iš tikrųjų gali būti naudojamos brovimuisi į privačią erdvę.

„Gera žinia – kad nėra programos, kuri vadintųsi „Penio nuotrauka“. Bloga žinia: jie teberenka informaciją apie visus – įskaitant nuotraukas su jūsų peniu“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių