E. Musko laukia teismas dėl 2018 metais tviteryje paskelbto įrašo

  • Teksto dydis:

JAV elektromobilių milžinės „Tesla“ generalinio direktoriaus Elono Musko (Ilono Masko) antradienį laukia teismo posėdis dėl tariamo manipuliavimo akcijų rinka tviteryje.

Incidentas, susijęs su įrašu tviteryje, įvyko 2018 metų rugpjūčio mėnesį, kai verslininkas paskelbė svarstantis galimybę savo įmonę paversti uždarąja akcine bendrove bei nustoti prekiauti akcijomis viešai, nes turįs tam pakankamai lėšų.

Akcininkai netruko paduoti E. Muską į teismą, kaltindami jį, jog dėl įrašo tviteryje neteko milijardų.

Pasak teismo atstovo, teisėjas Edwardas Chenas penktadienį atsisakė perkelti procesą į Teksasą, į kurį E. Muskas perkėlė „Tesla“ būstinę, o prisiekusiųjų atranka turėtų prasidėti antradienį.

Gynybos teisininkai tvirtina, kad multimilijardierius San Fransiske, kur jis spalio pabaigoje nusipirko „Twitter“ ir buvo plačiai kritikuojamas dėl savo sprendimų nuo tada, kai perėmė socialinių tinklų įmonę, nesulauks teisingo teismo proceso.

Perėmęs „Twitter“ valdymą, E. Muskas atleido daugiau nei pusę iš 7,5 tūkst. socialinio tinklo darbuotojų, daugiausia San Franciske, ir radikaliai pakeitė turinio moderavimo politiką.

E. Musko trumpas 2018 metų įrašas tviteryje jau buvo sulaukęs institucijų dėmesio – jį paskelbus, JAV vertybinių popierių rinkos reguliavimo institucija Vertybinių popierių ir biržų komisija nurodė E. Muskui atsistatydinti iš „Tesla“ valdybos pirmininko pareigų ir sumokėti 20 mln. JAV dolerių baudą.


Šiame straipsnyje: Elonas MuskasTwitter

NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
jav bagoti jau pjaunasi kaip sunes demonu kirsinami globalistu saikos kuria butu gerai kad Trumpas apkarpytu to laukia visi jav zmones iskyrus pridurkus ir kriminala ?===

> 1

> 1 portretas
kokia kalba cia rasot?

ooooo

ooooo portretas
Gal ir milijardus kitų nusikalstamų veikų iškas atgaline data, paprastai, praslydo atkata, tai yra bauda susimoka ir laisvas, dar į žanda pabučiuos... Aišku ir pas mus respublikoi taip vyksta....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių