E. Moralesas: esu pasirengęs grįžti, kad Bolivijoje įsivyrautų taika

  • Teksto dydis:

Bolivijos eksprezidentas Evo Moralesas (Evas Moralesas), pasitraukęs į savanorišką tremtį Meksikoje, trečiadienį pareiškė, kad yra pasirengęs grįžti „sutaikinti“ savo šalies, kur kelias savaites trukę neramumai lėmė jo atsistatydinimą.

„Jei žmonės manęs paprašys, esame pasirengę grįžti sutaikinti“ šalies, per spaudos konferenciją Meksike pareiškė kairuoliškų pažiūrų E. Moralesas. Į Meksiką, suteikusią Bolivijos eksprezidentui politinį prieglobstį, jis atvyko antradienį.

E. Moralesas ragino siekti „nacionalinio dialogo“, kuris išspręstų krizę Bolivijoje, ir atmetė laikinosios prezidentės Jeanine Anez (Džaninės Anjes) legitimumą.

E. Moralesas atsistatydino praradęs kariuomenės paramą, staiga palikdamas šalį be lyderio. Dešimtys pareigūnų ir ministrų taip pat atsistatydino; kai kurie jų pasiprašė prieglobsčio užsienio šalių ambasadose.

Atsistatydinus viceprezidentui Alvaro Garciai Linerai (Alvarui Garsijai Linerai), Senato pirmininkui ir žemųjų Kongreso rūmų pirmininkui, arčiausiai aukščiausio šalies posto atsidūrė J. Anez.

Antradienį Kongreso sesijoje nesusidarė reikiamo kvorumo, nes daug parlamentarų neatvyko dėl blokadų ir E. Moraleso šalininkų protestų, todėl J. Anez pati pasiskelbė laikinąja prezidente, o Konstitucinis Teismas vėliau tai patvirtino.


Šiame straipsnyje: BolivijataikaEvo Moralesas

NAUJAUSI KOMENTARAI

O dabar

O dabar portretas
Po 48 valandu Bolivijoje jau prasidejo etnocidas. Balteji muša ir engia čiabuvius! Vat ka naudingi resursai daro.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių