E. Macronas nusivylęs būsimąja Europos Komisijos pirmininke U. von der Leyen

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas yra nusivylęs būsimąja Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen.

Anot prezidento, jai tenka atsakomybė dėl to, kad Europos Parlamentas ketvirtadienį atmetė prancūzų kandidatę į eurokomisarus Sylvie Goulard. Esą tai U. von der Leyen norėjo S. Goulard kandidatūros, nes ji asmeniškai pažįsta buvusią Prancūzijos gynybos ministrę.

E. Macronas spaudos konferencijoje Lione sakė pasiūlęs U. von der Leyen tris kandidatus į pramonės ir vidaus rinkos komisaro postą. Ši sritis, anot jo, Prancūzijai labai svarbi. „Ji man pareiškė, kad nori dirbti su Sylvie Goulard, kad ją pažįsta ir žino, ką ji gali“, - pasakojo E. Macronas.

Jis pabrėžė pats įspėjęs U. von der Leyen dėl galimų „diskusijų“ apie S. Goulard, prieš kurią vyksta tyrimas dėl sukčiavimo. Tačiau būsimoji Komisijos pirmininkė atsakiusi, kad pakalbės su parlamentinių grupių pirmininkais. Vėliau vokietė jį patikino: „Viskas gerai, ponia S. Goulard jiems tinka“.

E. Macronas teigė nesuprantąs, kad S. Goulard kandidatūra buvo atmesta didele balsų dauguma. Gal tai „pasipiktinimas, o gal trumparegiškumas“ iš parlamentarų pusės, svarstė jis.

E. Macronas ES viršūnių susitikime liepą netikėtai pats pasiūlė U. von der Leyen Komisijos pirmininke. Šiuo ėjimu Prancūzijos prezidentas užkirto kelią postą užimti olandui Fransui Timmermansui ar vokiečiui Manfredui Weberiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Bobos valdžioje - karas neišvengiamas.

Anonimas

Anonimas portretas
Per daug jau bobų valdžioje, laikas mažinti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių