E. Macronas neatmeta galimybės Maskvoje susitikti su V. Putinu: tam reikia išankstinių sąlygų

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pasirengęs tam tikromis sąlygomis Maskvoje susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. „Manau, kad kelionei į Rusiją reikia išankstinių sąlygų, tai yra prezidento V. Putino gestų. Nevyksiu ten tiesiog šiaip“, – pareiškė E. Macronas ketvirtadienio vakarą stočiai TF1 Kyjive.

Ji steigė toliau su V. Putinu kalbėsiąs apie humanitarinius reikalus, belaisvių apsaugą ar maisto krizę, kad būtų rastas sprendimas. „Aš neatmetu nieko, tačiau tai visada darysiu skaidriai su Ukrainos prezidentu ir kada tai bus reikalinga“, – pažymėjo E. Macronas.

Paklaustas apie galimas Ukrainos teritorines nuolaidas Rusijai, jis sakė, kad dėl to turi spręsti Ukraina. „Manau, kad šiandien mūsų pareiga yra stovėti savo vertybių, tarptautinės teisės, o tai reiškia – Ukrainos pusėje“, – kalbėjo E. Macronas. Ukrainai esą būtina padėti atsilaikyti.

Kažkada arba bus pasiekta karinė pergalė, arba turės būti pradėtos derybos.

„Bet mūsų uždavinys nėra vietoj Ukrainos spręsti dėl karo nutraukimo sąlygų. Ir kažkada arba bus pasiekta karinė pergalė, arba turės būti pradėtos derybos“, – tęsė prezidentas. Sprendimus dėl teritorijų turi priimti Ukrainos vadovybė, kaip ir dėto to, ar galimos nuolaidos, ar ne.

E. Macronas ketvirtadienį kartu su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu, Italijos premjeru Mario Draghiu ir Rumunijos vadovu Klausu Ionnisu Kyjive susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.


Šiame straipsnyje: Emmanuelis MacronasVladimiras Putinassusitikimaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių