Dviem įtariamiesiems dėl EP korupcijos skandalo nutrauktas namų areštas

  • Teksto dydis:

Belgijos prokurorai antradienį pranešė, kad iš namų arešto paleisti du įtariamieji, kuriems pateikti kaltinimai atliekant tyrimą dėl įtariamo Kataro ir Maroko kyšininkavimo Europos Parlamente.

Belgijos europarlamentarui Marcui Tarabellai (Markui Tarabelai) ir padėjėjui Parlamente italui Francesco Giorgi (Frančeskui Džordžiui) bus nuimtos elektroninės apykojės ir jiems bus leista palikti savo gyvenamąsias vietas, pranešė valdžios institucijos.

Tačiau jie tebėra oficialiai suimti ir bus nuolat prižiūrimi teismo, sakė prokuratūros atstovas spaudai.

„Katargeitu“ (angl. Qatargate) vadinamas skandalas kilo gruodį, kai Belgijos tyrėjai atliko kratas keliose vietose Briuselyje, sulaikė keturis įtariamuosius ir konfiskavo daugiau nei 1,5 mln. eurų grynųjų pinigų.

Tyrėjai koncentruojasi į įtariamas Kataro ir Maroko pastangas įgauti įtakos EP teisės aktų leidėjams atsilyginant kyšiais.

Praėjusį mėnesį iš kalėjimo paleistai Graikijos europarlamentarei Evai Kaili, kuri yra F. Giorgi partnerė, vis dar taikomas namų areštas.

Abi valstybės, kaip ir E. Kaili bei M. Tarabella, neigia bet kokius neteisėtus veiksmus.

Šis skandalas sukrėtė Europos Sąjungos institucijas ir privertė Parlamentą skubiai imtis reformų, kuriomis siekiama apriboti išorės įtaką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių