Dešimt svarbiausių popiežiaus Pranciškaus vizitų

  • Teksto dydis:

Artėjant popiežiaus Pranciškaus vizitui Lietuvoje, BNS pateikia dešimties svarbiausių jo vizitų apžvalgą.

2013 metų liepą atvykęs į Italijos salą Lampedūzą, tapusią vartais į Europą tūkstančiams migrantų iš Afrikos ir Artimųjų Rytų, popiežius jūroje nuleido į vandenį vainiką, pagerbdamas žuvusius migrantus.

2014 metų gegužę popiežius Pranciškus apsilankė prie Raudų sienos Jeruzalėje ir netikėtai sustojo pasimelsti prie sienos, skiriančios Izraelį ir palestiniečių teritorijas.

Scanpix nuotr.

2015 metų rugsėjį Pranciškus per vizitą Kuboje ir JAV suvaidino svarbų vaidmenį šių Šaltojo karo priešininkių susitaikyme.

2015 metų sausį Filipinų sostinėje Maniloje, nepaisant prasto oro, į popiežiaus Pranciškaus laikomas šv. Mišias susirinko per šešis milijonus tikinčiųjų: manoma, kad tai yra didžiausia minia, kada nors susirinkusi į susitikimą su popiežiumi.

2016 metų vasarį popiežius lankėsi Meksikoje, kur meldėsi prie JAV-Meksikos sienos bei aukojo mišias čiabuviams trimis vietos kalbomis.

2016 metų liepą lankydamasis Lenkijoje Pranciškus aplankė buvusią Aušvico nacių mirties stovyklą.

2017 metų rugsėjį popiežius atvyko į Kolumbiją, kurioje buvo ką tik pasibaigęs 50 metų trukęs pilietinis karas.

2017 metų lapkritį popiežius lankėsi Mianmare ir Bangladeše, kur pagrindiniu vizito akcentu tapo dėmesys rohinjų krizei.

2018 metų sausį Pranciškus kelionės į Čilę ir Peru metu susitiko su vietos genčių atstovais ir siekė atkreipti dėmesį į jų teises.

2018 metų rugpjūtį popiežius lankėsi Airijoje, kur svarbiausiu kelionės akcentu tapo jo atgaila dėl dvasininkų vykdyto lytinio vaikų išnaudojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Iš tiesų tauta turi tvirtą sielą,tačiau kur sėdi mūsų išrinktieji seime jau seniai prarado žmogiškasias savybes,ir jie nėra mūsų tauta .Tai parsidavėlių,vagių,melagių gauja.Jiems švento nieko nėra.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių