Dėl Latvijos vyriausybės formavimo „Naujoji vienybė“ tarsis su trimis kitomis partijomis

Latvijos parlamento rinkimus laimėjusi partija „Naujoji vienybė“ dėl vyriausybės koalicijos formavimo antradienį susitiks su „Jungtinio sąrašo“ ir „Nacionalinio susivienijimo“, o trečiadienį – su „Pažangiųjų“ atstovais, naujienų agentūrai BNS nurodė „Naujosios vienybės“ pareigūnai.

Susitikimai vyks „Naujosios vienybės“ būstinėje.

Kaip sakė partijos valdybos pirmininkas, šalies premjeras Krišjanis Karinis, dar prieš rinkimus „Naujoji vienybė“ aiškiai deklaravo, kad Latvijos vystymasis įmanomas tik griežtai laikantis esamo geopolitinio kurso, esant Europos Sąjungoje ir NATO.

„Tad derybos dėl bendro darbo mūsų šalies labui įmanomos su visomis politinėmis naujo šaukimo Saeimoje atstovaujamomis jėgomis, jeigu jų vertybių sistema tvirta ir sutampa su mūsiške“, – sakė premjeras.

Pasak K. Karinio, per derybas bus svarbūs du dalykai: būtina pasiekti susitarimą dėl bendrų prioritetų ir konkrečių uždavinių.

Kaip pranešta, „Naujoji vienybė“ per šeštadienį įvykusius parlamento rinkimus Saeimoje gavo 26 vietas. Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ŽVS) turės 16, kelias regionines partijas vienijantis „Jungtinis sąrašas“ – 15, „Nacionalinis susivienijimas“ – 13, „Už stabilumą!“ – 11, „Pažangieji“ – 10 deputatų, o „Pirmiausia – Latvija“ – 9 parlamentarus.

Nė vienai partijai, atstovaujančiai Latvijos etninei rusų mažumai, kuri sudaro daugiau kaip 25 proc. iš 1,9 mln. šalies gyventojų, nepavyko užsitikrinti vietų parlamente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių