Dėl didelės kaitros Atėnų Akropolis uždarytas lankytojams

  • Teksto dydis:

Atėnų Akropolis, vienas pagrindinių Graikijos archeologinių objektų, ketvirtadienį keturias valandas nepriėmė lankytojų dėl sostinėje tvyrančios didelės kaitros.

Senovės paminklus prižiūrinti tarnyba buvo perspėjusi, kad Akropolis ketvirtadienį 13–17 val. neįsileis lankytojų, jeigu oro temperatūra Atėnuose pakils virš 36 Celsijaus laipsnių, o juntamoji temperatūra bus apie 40 laipsnių.

Karšti orai taip pat prognozuojami penktadienį, tad pareigūnai nurodė, kad Akropolis ir tą dieną bus keturioms valandoms uždarytas, jeigu bus pasiekta minėta temperatūra.

Ant kalvos stūksantis į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas kompleksas, kuriam priklauso prieš pustrečio tūkstantmečio pastatyta Partenono šventykla, yra populiariausias Graikijos turistinis objektas, pernai pritraukęs 3,15 mln. lankytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojas

Gyventojas portretas
Teko Salonikuose lankytis vasara 1996 m, taip pat buvo +30. Bet tada nebuvo google, facebook ir niekas taip nedejavo, kaip dabar .

WW

WW portretas
Pasiziuriu nuotraukas ir vel norisi ten buti. Kai buvome, 9 val. ryto buvo +33oC, nors prognozuota buvo,kad sils iki +33oC diena, bet jau ryte buvo karsta, o griztant is Atenu, prie magistrales stovinciame tablo sviete +40oC rodmuo ir niekas tada nereke,kad karsta,o karsta tikrai buvo labai. Kai kuriose vietose nelipome is autobuso, nes nesant pavesio, tiesiog nebuvo kuom kvepuoti. Tai buvo 2016 m.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių