D. Tuskui ir A. Dudai nesutariant dėl pareigūnų paskyrimo, lenkų diplomatai – aklavietėje

  • Teksto dydis:

Dešimtys Lenkijos ministro pirmininko Donaldo Tusko paskirtų aukšto rango diplomatų negali užimti ambasadorių postų dėl jo politinio priešininko prezidento Andrzejaus Dudos nepritarimo, antradienį skelbia leidinys „Financial Times“.

Toks A. Dudos prieštaravimas kelia sumaištį šalies diplomatinėje tarnyboje.

Lenkijos užsienio reikalų ministerija paskelbė, kad keičia 50 ambasadorių, kad būtų atsižvelgta į liberalesnes ir proeuropietiškas D. Tusko koalicinės vyriausybės, kuri praėjusiais metais išstūmė ankstesnę dešiniosios partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS) administraciją, pažiūras.

Tačiau prezidentas, PiS sąjungininkas A. Duda nesutaria su D. Tusku ir, naudodamasis prezidento įgaliojimais, blokuoja vyriausybės reformų darbotvarkę ir aukštų pareigūnų paskyrimus.

Šią savaitę Vašingtone vykstančiame NATO viršūnių susitikime A. Duda dalyvauja kartu su Lenkijos ambasadoriaus prie NATO pareigas einančiu Jaceku Najderiu, kurio paskyrimas, anot jo, prieštarautų Lenkijos interesams.

A. Duda, kurio antroji ir paskutinė kadencija baigsis kitais metais, taip pat vetavo kai kuriuos D. Tusko teisės aktus ir sustabdė teisėjų keitimą. Jį D. Tuskas pažadėjo atlikti siekdamas atkurti Lenkijos teismų nepriklausomybę ir mainais į tai, kad Briuselis išmokės milijardus eurų ES lėšų, kurios buvo įšaldytos valdant PiS.

„Neaišku, ko prezidentas Duda siekia [po 2025-ųjų], bet manau, kad tie, kurie tikėjosi, jog jo pozicija sušvelnės, gali pažvelgti į tai, kaip jis elgiasi, ir pamatyti, kad šiuo metu jis tikrai neatrodo suinteresuotas labiau bendradarbiauti su Tusku“, – sakė buvęs Lenkijos ambasadorius Tomaszas Orlowskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
tuskutis vatikano pediku stwtytinis o lenkai to nemato ar nenor suprast kad tai ne Kristaus /baznycia/ prabuskite Panovje -;;-;;-;;-

DŪDA- Kačinskio ginklanešis,tad

DŪDA- Kačinskio  ginklanešis,tad portretas
nenuostabu , jog kiša pagalius į TUSKOS vežimo ratus.--Juk KAČINSKIO gauja per daugelį metų yra apsiginklavusi ne PISTOLETAIS ,,todėl ir bando valdyti TUSKOS gaujos veiksmus, norima savo gaujos kryptimi.

jų  portretas
toks charakteris ....... mėgsta kaisiot kojas sau ir kitiems
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių